بدون شک نحوه طراحی کافی شاپ اولین عاملی است که در جذب افراد نقش دارد. مشتری ابتدا با دیدن ظاهر کافی شاپ تصمیم میگیرد که از آن محیط بازدید کند. بنابراین وقتی در مورد عوامل موثر در رونق کسب و کار صحبت میکنیم، منو و کیفیت سرویسدهی در جایگاه دوم قرار میگیرند.
اگر در فکر راهاندازی کافی شاپ هستید، باید ابتدا فضای آن را طراحی کنید. برای این کار باید موارد زیادی مثل جای آشپزخانه، نحوه چیدمان میز و صندلی و رنگ مبلمان و مصالح را مشخص کنید. در این نوشتار قصد داریم شما عزیزان را با انواع سبکهای دکوراسیون و استانداردهای لازم برای احداث و طراحی کافی شاپ آشنا کنیم. پس با کورین همراه باشید.
چه مکانی برای احداث کافی شاپ مناسب است؟
محل قرارگیری کافی شاپ، یکی از مهمترین نکاتی است که باید در شروع کار مورد توجه قرار گیرد. کافی شاپهایی که در مکانهای شلوغ و پرتردد قرار دارند در جذب مشتری موفقتر هستند. اگر کافی شاپ در پاساژ یا مراکز تجاری باشد، میتواند به مکان مناسبی برای استراحت افراد تبدیل شود. چنانچه در شهرکها و در میان ساختمانهای مسکونی باشد، ممکن است مشتری کمتری داشته باشد؛ اما در مقایسه با سایر کافی شاپها فضای دنجتری دارد که این موضوع میتواند به داشتن مشتریهای وفادار و دائمی منجر شود.
سبک چیدمان در طراحی کافی شاپ چگونه باشد؟
برای اینکه طراحی کافی شاپ شما در ذهن مشتری ماندگار شود و احتمال مراجعه مجدد افزایش یابد، باید در مقایسه با سایر کافهها ظاهر متفاوتتری داشته باشد. امروزه سبکهای مختلفی برای دکوراسیون کافی شاپ وجود دارد که در اینجا به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
- سبک مدرن: سبک مدرن یکی از محبوبترین سبکهای معماری برای کافی شاپ است. این سبک دکوراسیون از تنوع زیادی برخوردار بوده و با صرف بودجه کم قابل اجرا است.
- سبک کلاسیک: یکی از ویژگیهای بارز کافی شاپهای کلاسیک وجود المانهای لوکس و لاکچری است. طراحی کافی شاپ کلاسیک با توجه به معماری یونان و روم باستان انجام میشود. در این سبک معماری میتوان با الهام از تمدنهای باستانی روم و یونان از ستونها و سرستونها برای طراحی فضا استفاده کرد.
- سبک صنعتی: در این سبک چیدمان از لامپهای بزرگ صنعتی، دیوارهای آجری و میزهای فلزی استفاده میشود. یکی از مشخصههای بارز این سبک دکوراسیون سقفهایی است که در آن لولههای فلزی نمایان هستند.
- سبک وینتج: در سبک وینتج از وسایل قدیمی و عتیقه مثل آباژور، ساعت، مجسمه و گلدان برای طراحی فضا استفاده میشود.
- سبک روستیک: ویژگی اصلی سبک روستیک یا روستایی وجود چوب است. در این سبک چیدمان از عناصری که در طبیعت وجود دارند مثل چوب و گیاه برای طراحی استفاده میشود.
استانداردهای طراحی کافی شاپ چیست؟
معمولا کافی شاپها از 3 بخش آشپزخانه، بار و فضای نشیمن تشکیل میشوند که هر کدام از آنها استانداردهای مخصوص به خود را دارند.
استانداردهای آشپزخانه
معمولا آشپزخانه کافی شاپ کوچک است؛ اما همانند آشپزخانه رستوران جز آشپزخانههای صنعتی طبقهبندی میشود. برای طراحی آشپزخانه کافی شاپ باید استانداردهای زیر را در نظر گرفت:
- فاصله مناسب بین سطح اجاق گاز با کف آشپزخانه 92 سانتیمتر است.
- فاصله استاندارد کف آشپزخانه تا زیر هود 190 سانتیمتر است. در شرایط خاص این امکان وجود دارد که هود در ارتفاع کمتری نصب شود. با این حال، نباید فاصله آن تا کف آشپزخانه از 160 سانتیمتر کمتر باشد.
- ارتفاع سقف کاذب نباید از 260 سانتیمتر کمتر باشد.
- از سقفهای کاذبی که از بلوکهای آکوستیک (حاوی پشم شیشه یا پشم سنگ) تشکیل شدهاند نباید در بالای محل آمادهسازی، پخت و سرو غذا استفاده شود.
- پریزهای برق باید به درپوش ضد آب و سیستم اتصال زمین مجهز بوده و در فاصله 40 سانتیمتری کف نصب شده باشند.
- حداکثر فاصله مجاز بین درب خروج با هر نقطه از آشپزخانه 20 متر است. چنانچه این فاصله بیشتر از 20 متر بیشتر است، باید حداقل دو درب خروج برای آشپزخانه در نظر گرفت.
- یکی از نکات مهم برای طراحی کافی شاپ توجه به رنگ مصالح است. رنگ مصالح بکار رفته در کف و دیوارهای آشپزخانه باید روشن باشد تا هر نوع کثیفی را به خوبی نشان دهد.
- عرض مسیرهای تردد در بخشهای مختلف آشپزخانه باید حداقل 100 سانتیمتر باشد.
- شیب کف آشپزخانه باید به صورتی باشد که آب در کف آن جمع نشود
استانداردهای بار
به محلی که سرویسدهی از آن قسمت انجام میشود، بار گفته میشود. بار به دو صورت خصوصی و عمومی طراحی میشود. بار خصوصی به سرویسدهی و پرسنل اختصاص دارد. اما اگر بار به صورت عمومی طراحی شود، مشتری میتواند روی صندلیهای پایه بلند که در کنار کانتر قرار دارند، بنشیند.
در بار تهیه و سرو انواع نوشیدنیها انجام میشود. بنابراین، باید در آن فضای کافی برای ابزار و ماشینهای تهیه نوشیدنی وجود داشته باشد. بار باید از فضای نشمین فاصله داشته باشد تا صدای آن باعث ایجاد مزاحمت برای مشتری نشود. در صورتیکه بار به صورت عمومی طراحی شده، صندلیهایی که کنار آن قرار میگیرند باید پایه بلند باشند.
استانداردهای فضای نشیمن
مبلمان فضای نشیمن با توجه به سبک و تم کافی شاپ انتخاب میشود. معمولا در کافی شاپها میز و صندلیها به صورت 2، 4 و 6 نفره چیدمان میشوند. مهمترین استانداردهای فضای نشیمن در طراحی کافی شاپ شامل موارد زیر میشود:
• ارتفاع صندلی باید با توجه به ارتفاع میز انتخاب شود. اما به طور کلی ارتفاع مناسب برای صندلی حدود 45 سانتیمتر در نظر گرفته میشود.
• ارتفاع مناسب برای میز حدود 75 سانتیمتر است.
• به منظور راحتی و آسایش مشتری عرض صندلیها باید حداقل 40 سانتیمتر باشد.
• بین صندلیهای دو میز باید حداقل 70 سانتیمتر فاصله وجود داشته باشد.