طراحی و ساخت, دکوراسیون

انواع کابینت 2023

انواع کابینت

امروزه مردم اهمیت زیادی به طراحی دکوراسیون داخلی خانه ی خود می دهند. شما مدت زیادی از وقت خود را در خانه می گذرانید، پس زیبایی محیط خانه ی شما در روحیه و ضمیر ناخودآگاهتان تاثیر زیادی می تواند داشته باشد.

یک خانه‌ی آرام با محیطی شیک و دل نشین می تواند محل آرامش شما بعد از یک روز کاری پر استرس باشد. شاید خودتان متوجه نباشید، ولی رنگ های در و دیوار، تم خانه، شلوغی یا خلوتی آن، جنس وسایل استفاده شده در خانه تان همگی روی شما تاثیر دارند. رنگ هایی با پس زمینه ی آرام باعث آرامش شما می شوند و رنگ های گرم مایه ی شور و نشاط شما هستند.

طراحی داخلی خانه ها یک علم است

امروزه طراحی داخلی خانه ها یک علم است، در دانشگاه‌های بزرگ تدریس می شود و بازار کار خیلی خوبی دارد. علاوه بر این طراحی داخلی یک هنر هم هست، شخص باید دانسته های علمی خود را با هنر ذاتی خود ادغام کند و یک ترکیب زیبا و استاندارد را ایجاد کند.

طراحان تمام قسمت های یک خانه را طراحی می کنند. سالن اصلی، اتاق خواب‌ها، آشپزخانه و حتی سرویس بهداشتی توسط طراح به دقت طراحی می‌شود.

هماهنگی طراحی این قسمت ها با هم دیگر بسیار مهم می باشد. طراح قبل از استارت کار طراحی، یک سبک و تم برای کار خود مشخص می کند و سپس تمام قسمت های خانه را با توجه به این سبک انتخاب شده طراحی می کند.

خانه از چند قسمت اصلی مثل اتاق نشیمن، اتاق خواب، سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه تشکیل شده است. یکی از قسمت های اصلی در طراحی یک خانه که خانم ها به آن توجه زیادی دارند، آشپزخانه می باشد.

بخش عمده ای از آشپزخانه را کابینت تشکیل داده است. کابینت ها در نمای آشپزخانه تاثیر زیادی دارند. ما در این مقاله قصد داریم که بدانیم:

چه سبک هایی در طراحی خانه وجود دارد؟

چه سبک هایی برای طراحی آشپزخانه موجود است؟

چند مدل سبک برای طراحی کابینت وجود دارد؟

هر کدام از چه متریالی ساخته شده اند؟

کابینت ممبران چیست و چه عواملی بر روی قیمت آن تاثیرگذار است؟

در ادامه ی مقاله قیمت طراحی کابینت ممبران سال 99 به بررسی انواع سبک های طراحی دکوراسیون می پردازیم.

انواع سبک های طراحی دکوراسیون:

  • سبک طراحی مدرن:

در این سبک از طراحی دکوراسیون از خطوط صاف، خط کشی شده، زاویه های دقیق و گونیا شده استفاده می شود. اشکال هندسی استفاده شده در این سبک از طراحی بسیار دقیق می باشند. در این سبک همه چیز مثل رژه ی یک ارتش دقیق و منظم است.

در عین حال، سادگی در این مدل طراحی به وضوح دیده می شود. استیل و شیشه از متریال های مهم در این سبک هستند که اکثرا در طراحی های این سبک دیده می شوند. استفاده از وسایل صیقلی و براق در این سبک مرسوم می باشد.

  • سبک طراحی معاصر:

این سبک، دقیقا در نقطه مقابل سبک قبلی می باشد. طراحان در این سبک از هیچ محدودیت هندسی پیروی نمی کنند. قرار نیست همه ی خطوط صاف و منظم باشند، قرار نیست همه ی زوایا گونیا شده و دقیق باشند. از هر شکل و خطی که در زیبایی محیط تاثیر داشته باشد، می توان استفاده کرد.

  • سبک طراحی مینیمال:

این سبک از طراحی جزء سبک های ساده و بی زرق و برق محسوب می شود. برای زیباتر شدن این طراحی ها، طراحان معمولا از رنگ های متضاد (مثل سیاه و سفید) استفاده می کنند. تم رنگ های استفاده شده در این طراحی ها معمولا خنثی می باشند. این سبک از طراحی در خارج از ایران توانسته است طرفداران زیادی را جذب کند.

  • سبک طراحی اسکاندیناوی:

این طرح نشان دهنده ی سادگی زندگی مردم در این ناحیه از جهان است. رنگ سفید جز رنگ های محبوب طراحان این سبک می باشد. استفاده کم از لوازم اضافی، استفاده از چوب، استیل و پلاستیک از خصوصیات این سبک از طراحی می باشد.

  • سبک طراحی صنعتی:

اسم این سبک از طراحی که از انقلاب صنعتی در اروپا الهام گرفته شده است، نشان دهنده ی طراحی در قرون 17 و 18 میلادی در اروپاست. استفاده از مبلمان چرم، فلزات، اتصالات پیچ و مهره ای و رنگ های مرده به وفور در این سبک دیده می شود.

  • سبک طراحی سنتی در غرب:

شلوغی، تجمل گرایی، استفاده از وسایل مجلل و شیک از خصوصیات این طراحی ها می باشند. طراحان این سبک عمدتا از رنگ های گرم در طراحی‌های خود استفاده می کنند.

  • سبک طراحی خاورمیانه ای:

در این سبک از طراحی، طراحان علاقه زیادی به استفاده از رنگ های گرم و تند دارند. در نمونه کارهای دیده شده از این سبک، فرش و گلیم ایرانی نقش مهمی داشته اند. نشانه های زیادی از طراحی اسلامی و سنتی ایرانی در این سبک دیده می شود.

  • سبک طراحی سنتی در شرق:

این سبک نشان دهنده ی طراحی های سنتی در شرق آسیا (در کشورهایی مثل چین، کره و ژاپن) می باشد.

استفاده از صندلی های بسیار کوتاه، میزهای کوچک، درب های کشویی، طرح‌های مینیاتوری بر روی چوب و سادگی بیش از حد، از نشانه های این سبک از طراحی می باشند.

  • سبک طراحی انتقالی:

این سبک از طراحی، سبکی است که طراحی سنتی و مدرن را به هم متصل می‌کند. در این سبک هم نشانه های طراحی سنتی دیده می شود و هم نشانه های سبک های مدرن.

  • سبک طراحی فرانسوی:

سبک طراحی فرانسوی، پر از تجمل و زرق و برق است. لوسترهای بزرگ، مبلمان با شکوه، تنوع رنگی بالا همگی از نشانه های این سبک هستند.

  • سبک طراحی ایران باستان:

این سبک از طراحی از خانه های ایران باستان، در زمان هخامنشیان الهام گرفته شده است. ستون های بلند، مجسمه های باشکوه، نقش سربازان هخامنشی بر روی دیوارها و درب های بزرگ از علائم خاص این سبک از طراحی هستند.

  • سبک طراحی روستایی:

سبک طراحی روستایی یا روستیک بر گرفته از خانه های ساده و بی آلایش روستایی است. استفاده از مواد طبیعی مثل سنگ، چوب و فلز در این طراحی ها مرسوم می باشد.

تا به اینجای کار با سبک های مختلف طراحی داخلی آشنا شدیم و فهمیدیم که قسمت های مختلف یک خانه باید از نظر طراحی با هم هماهنگ باشند.

انواع کابینت

طراحی آشپزخانه:

آشپزخانه اساسی ترین بخش خانه برای خانم ها می باشد. جایی که وقت زیادی از روزشان را در آن می گذرانند. راحتی کار در آن، داشتن فضای کافی برای رفت و آمد، داشتن جا به اندازه ی کافی برای جا دادن ظرف و ظروف از نکات مهمی است که خانم ها از طراح آشپزخانه ی خود انتظار دارند. علاوه بر موارد ذکر شده، زیبایی و شیک بودن محیط آن هم می تواند در روحیه آن ها تاثیر زیادی داشته باشد.

در گذشته که خانه های آپارتمانی کم تر بودند و فضای بیشتری در خانه ها وجود داشت، معمولا یک اتاق کامل به آشپزخانه اختصاص داده می شد.

بعدها با افزایش تعداد آپارتمان ها و کاهش فضای خانه ها، آشپزخانه های اپن روی بورس قرار گرفتند. در این مدل از طراحی، یک دیوار کوچک و کوتاه بین فضای سالن و آشپزخانه قرار می گرفت. فضای کمتری برای به آشپزخانه داده می شد و حتی از خود اپن هم برای خوردن صبحانه می شد، استفاده کرد.

در طراحی های جدید هم، آشپزخانه ی جزیره ای زیاد دیده می شود. در این مدل از طراحی تعدادی کابینت به صورت یک کانتر در مرکز آشپزخانه قرار می گیرند.

می توان برای استفاده بهتر از محیط، روی این جزیره گاز و یا سینک را نصب کرد. هم چنین می توان از آن به عنوان میز نیز استفاده نمود.

در ادامه به بحث در مورد نکاتی که در طراحی آشپزخانه مهم هستند، می‌پردازیم.

نکات مهم در طراحی آشپزخانه:

  • عناصر افقی:

توجه به عناصر افقی در طراحی باعث بزرگ تر جلوه دادن محیط آشپزخانه می شود. این شیوه برای محیط های کم عرض بسیار مناسب می باشد. حرکت کابینت های زمینی، کابینت های دیواری، کاشی و سرامیک ها می توانند افقی باشند.

  • عناصر عمودی:

اگر محیط آشپزخانه ی شما دارای ارتفاع پایینی می باشد، تاکید بر جابجایی عمودی عناصری مثل کاشی و سرامیک، کابینت ها و ویترین ها می تواند این کمبود ارتفاع را جبران کند.

  • کف آشپزخانه:

برای طراحی کف آشپزخانه 2 راه حل وجود دارد. یکی این که جنس و طرح کف آشپزخانه با جنس و طرح متریال استفاده شده در بین کابینت‌ها هماهنگ باشد و یا این که جنس و طرح کف، هماهنگ با صفحه کابینت ها باشد.

  • سقف آشپزخانه:

در یک فضا علاوه بر 4 دیوار اطراف، کف و سقف هم در نما تاثیر زیادی دارند. به نحوی هر کدام از این 6 وجه یک ششم طراحی ما را تشکیل می دهند. علاوه بر طراحی|، جنس متریال و خود طرح، نور پردازی نیز در طراحی سقف تاثیر زیادی دارند.

  • دیوار آشپزخانه:

دیوارهای آشپزخانه در نمای آن تاثیر زیادی دارند. هماهنگی رنگ یا جنس دیوارها با کف، صفحات روی کابینتی، رنگ کابینت ها و. . . در زیبایی نمای آشپزخانه تاثیر زیادی دارد. علاوه بر مسائل زیبایی شناسی، نوع متریال به کار رفته در دیوارهای آشپزخانه باید به شکلی باشد که در برابر گرما و رطوبت مقاوم باشد.

  • صفحه کابینت (کانتر تاپ):

عمده ی فعالیت های ما روی کانتر تاپ یا همان صفحه ی روی کابینت انجام می شود. از همین رو انتخاب جنس آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، همچنین از آنجایی که این صفحات روی تمام کابینت ها قرار می گیرند، بیش از هر چیزی در معرض دید قرار دارد، پس هماهنگی آن با سایر اجزای آشپزخانه از اهمیت زیادی برخوردار است.

از انواع صفحات روی کابینتی می توان از

  • صفحات چوبی
  • صفحات گرانیتی
  • صفحات کوارتزی
  • صفحات سرامیکی فشرده
  • صفحات اکریلیکی

نام برد.

  • رنگ ها در آشپزخانه:

وقتی صحبت از طراحی می شود، خود به خود پای رنگ ها وسط کشیده می شود. قطعا یکی از مهم ترین عناصر در طراحی رنگ ها می‌باشند. رنگ ها در زیبایی خانه، تم و سبک آن و در روحیات ما تاثیر زیادی دارند.

هماهنگی رنگ های قسمت های مختلف خانه از اهیت زیادی برخوردار است. انتخاب رنگ در آشپزخانه نقش مهمی در زیبایی آن دارد.

رنگ کف، سقف، کابینت ها، بین آن ها، صفحه ی روی کابینت و حتی لوازم آشپزخانه مثل قابلمه و ظرف و ظروف باید با هم هماهنگ باشند، همچنین این رنگ ها باید با محیط کلی خانه و سبک انتخاب شده در طراحی خانه هماهنگی داشته باشند.

  • نور آشپزخانه:

میزان نور مناسب در سلامتی چشمان شما تاثیر گذار است. میزان نور نه باید کم تر از حد مجاز باشد و نه بیشتر از آن، در هر دو صورت منجر به آسیب به چشم می شود.

نوع رنگ نور هم مهم است. معمولا کارشناسان ترکیبی از زرد و سفید را برای نورپردازی خانه پیشنهاد می کنند، همچنین نورپردازی خوب هم باعث زیبایی محیط می شود و هم باعث می شود که زیبایی های دیگر به خوبی به چشم بیایند.

  • لوازم آشپزخانه:

لوازم آشپزخانه در زیبایی آن تاثیر گذارند. وجود لوازمی شیک و تمیز، هماهنگ با سایر اجزای خانه و آشپزخانه بسیار مهم می باشد. اگر سبک خانه ی شما کلاسیک است، شما باید از لوازم کلاسیک تری استفاده کنید و اما اگر سبک مدرن را برای خانه تان انتخاب کردید، باید از وسایلی استفاده کنید که با این سبک هماهنگ باشند.

  • بافت آشپزخانه:

جنس متریال استفاده شده باید با یکدیگر و در نهایت با سبک طراحی خانه هماهنگ باشند.

  • اندازه های استاندارد طراحی آشپزخانه:

اندازه ها در طراحی باید استاندارد باشد. کابینت های دیواری باید در محلی باشند که هر شخصی در محدوده قدی استاندارد بتواند از آن استفاده کند. سینک و گاز باید در محلی و ارتفاع مناسب قرار بگیرند.

جای یخچال باید به گونه ای باشد که هنگام باز کردن درب آن، در معرض دید مهمان نباشد، همچنین جای سینک و گاز باید جوری باشد که رفت و آمد راحت باشد و شخص وقتی دارد، کار می کند، روی سایر مکان ها تسلط داشته باشد.

تا این جای کار با اصول اصلی طراحی آشپزخانه آشنا شدیم. دانستیم که هنگام طراحی باید به چه نکاتی هم از نظر فنی و هم زیبایی شناختی توجه داشته باشیم. در ادامه به معرفی انواع مدل های آشپزخانه می پردازیم.

انواع مدل های طراحی آشپزخانه:

انواع کابینت

آشپزخانه ی طرح یو انگلیسی (U):

این مدل آشپزخانه ها از 3 دیوار تشکلیل شده اند که چینش این 3 دیوار به شکل حرف U می باشد. یعنی یک طرف باز (برای ورود و خروج) و یک طرف بسته. داشتن پنجره در آشپزخانه ی U شکل باعث نورگیری بهتر و بزرگتر جلوه دادن آشپزخانه می شود.

از مزیت های اصلی این مدل طراحی داشتن 3 دیوار و فضای زیاد برای گذاشتن کابینت می باشد. طراحان معمولا برای این سبک از طراحی از کابینت های ممبران استفاده می کنند.

آشپزخانه طرح ال انگلیسی (L):

در این مدل از طراحی آشپزخانه در امتداد سالن نشیمن قرار می گیرد و در نتیجه سالن اصلی خانه بزرگ تر و دلباز تر به نظر می آید. این مدل از طراحی به شدت مناسب خانه هایی با سالن کوچک می باشد.

شکل ظاهری این آشپزخانه ها همانند L انگلیسی می باشد، یعنی یک دیوار بزرگ و یک دیوار کوچک، همچنین بعضا دیده شده است که با توجه به ابعاد خانه، این حالت می تواند شامل 2 دیوار تقریبا یک اندازه باشد.

آشپزخانه ی تک دیواره:

این مدل از آشپزخانه ها همان طور که از اسمشان پیداست، فقط از یک دیوار تشکیل شده اند. این مدل از طراحی مناسب خانه هایی است که دارای سبک مدرن هستند. با توجه به این سبک بهتر است که رنگ کابینت هایتان را روشن انتخاب کنید.

خانم های ایرانی دوست دارند که فضای کابینتی زیادی در اختیار داشته باشند تا بتوانند کل ظرف و ظروف خود را در آن جا دهند، به همین دلیل این سبک از طراحی در ایران طرفدار زیادی ندارد.

آشپزخانه ی جزیره ای:

محبوب ترین طراحی در بین طراحی های آشپزخانه، روش جزیره ای می‌باشد. این روش بیشتر مناسب آشپزخانه هایی با فضای بزرگ است که در آن ها فضای عمومی آشپزخانه زیاد است و با گذاشتن جزیره فضا اشغال نمی‌شود. از جزیره که حالت پیشخوان یا کانتر دارد، استفاده های زیادی می‌توان کرد.

استفاده به عنوان میز و یا محلی به عنوان جای سینک و یا گاز کاربردهای اصلی جزیره ها هستند. گاهی اوقات که طراحان برای خانه های کوچک نیز می خواهند فضای کابینتی زیادی داشته باشند، سبک جزیره ای را در نظر می گیرند.

آشپزخانه ی اپن (شبه جزیره ای):

این مدل از آشپزخانه ها که یک زمانی به شدت در بورس بودند، مناسب خانه های کوچک با فضایی کم می باشند. تفاوت اصلی اپن و جزیره در این است که جزیره قابل جا به جایی است و وسط آشپزخانه قرار می گیرد

اما اپن همانند یک دیوار کوچک غیر قابل جابه جایی می باشد و جداکننده‌ی سالن نشیمن و آشپزخانه است. در طرف دیگر اپن هم می توان کابینت قرار داد تا بتوان از فضای خانه نهایت بهره را برد.

آشپزخانه ی Galley:

این مدل از طراحی آشپزخانه که در فارسی به آن طراحی طویل و باریک هم گفته می شود، برای خانه های خیلی کوچک مناسب می باشد.

در این سبک از طراحی، آشپزخانه از دو دیوار بزرگ که در امتداد هم و به صورت موازی کشیده شده اند درست شده است. فضای راه رو مانند، بین این دو دیوار آشپزخانه ی شماست.

در این آشپزخانه ها به سختی ممکن است، دو نفر از کنار هم رد بشوند، محیط آن بسته و خفه می باشد و شخص درون آشپزخانه تسلطی روی خانه ندارد، ولی برای یک آپارتمان با ابعاد 60 یا 70 متر، این طراحی می تواند بهترین گزینه برای نهایت استفاده از فضا باشد.

همان طور که گفته شد، طراحی آشپزخانه از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از نکات مهمی که در طراحی آشپزخانه از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر زیادی در زیبایی و استاندارد بودن یک آشپزخانه دارد، کابینت های آن است. بخش عمده ای از فضای یک آشپزخانه را کابینت تشکیل می دهد.

کابینت چیست؟

کابینت در اصل یک واژه فرانسوی می باشد که وارد زبان فارسی شده و در حال حاضر مردم ما از آن به عنوان یک واژه عمومی استفاده می کنند.

کابینت به کمد و یا قفسه های درب داری که برای نگه داری اشیاء مختلف از آن ها استفاده می شود، می گویند. کابینت ها معمولا از جنس انواع چوب و یا فلزات ساخته می شوند و در مکان هایی مثل آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی از آن ها استفاده می شود.

تاریخچه کابینت ها:

اولین بار در سال 1300 میلادی بود که در کشور ایتالیا وسیله ای شبیه کابینت ساخته شد، سپس این صنعت به سایر کشور های اروپایی راه یافت و با پیشرفت های بزرگی رو به رو شد. هنرمندان اروپایی نقوش زیبایی را روی کابینت های چوبی پیاده می کردند که هنوز هم این طرح ها قابل توجه هستند.

قرن شانزدهم میلادی بود که کابینت ها وارد فرانسه و انگلستان شدند. در فرانسه از چوب های با قیمت بالا، مثل چوب بلوط و گردو در ساخت کابینت استفاده می شد.

در طراحی آن هم از طرح های اشرافی مانند عاج، سرستون و. . . استفاده می کردند. در انگلستان نیز در زمان پادشاهی چالز دوم کابینت ها رواج یافتند. این کابینت ها معمولا با طلا و نقره تزئین می شدند.

همان طور که گفته شد، استفاده از طلا و نقره، دستی بودن ساخت آن ها، چوب های گران قیمت و طراحی های اشرافی روی آن ها باعث می شد که مردم عادی توان خرید کابینت را برای خانه هایشان نداشته باشند.

بعد از انقلاب صنعتی، مثل خیلی از صنایع دیگر، دستگاه های مخصوصی جای دست را در این صنعت گرفتند. این باعث شد، تولید کابینت بیشتر و راحت تر بشود و در نتیجه از قیمت آن کاسته شود.

استفاده از فلزات و چوب های معمولی

از عوامل دیگری که باعث شد، کابینت ها به خانه های مردم عادی ورود پیدا کنند، استفاده از فلزات و چوب های معمولی در ساخت آن ها بود که باعث می شد، قیمت تمام شده ی آن ها پایین بیاید.

در اوایل قرن بیستم میلادی بود که کابینت در ایران رواج یافت. کابینت های فلزی، چوب معمولی با درب های شیشه ای و چوب های لوکس با طرح های منبت کاری شده مخصوص طبقه اشراف، از انواع کابینت های موجود در ایران بودند.

در عصر معاصر، گسترش استفاده از mdf باعث ایجاد تحولی شگرفت در صنعت کابینت شده است. در ادامه به بررسی تمام بخش های گوناگون کابینت و انواع موادی که در ساخت آن استفاده می شوند، می پردازیم.

قسمت های مختلف کابینت:

  • صفحه کابینت:

صفحه ای که بر روی کابینت های زمینی قرار می گیرد را صفحه کابینت میگویند. کاربرد اصلی آن پوشاندن سطح بالای کابینت و گذاشتن اشیاء بر روی آن است. جنس این صفحات می تواند متناسب با سلیقه ی شما متفاوت باشد، ولی بهتر است که گزینه ی انتخابی ما از بین مواد نسوز، ضد آب و ضد خش باشد.

معمولا در ساخت صفحات کابینت از

  • ام دی اف (mdf)
  • mdfبا روکش ملامینه
  • سنگ مصنوعی
  • نئوپان )یک لایه روکش HPL سطح آن را پوشش می دهد)
  • پلی وود (یک لایه روکش HPLسطح آن را پوشش می دهد)
  • بدنه کابینت:

چهارچوب اصلی کابینت (قاب کابینت) را بدنه ی کابینت می گویند. جنس بدنه ی کابینت می تواند از چوب یا فلز باشد. از فلز به علت معایبی که دارد، خیلی کم استفاده می شود.

شکل ظاهری بد، از دست دادن مقاومت به مرور زمان، پوسیده شدن و زنگ زدن همگی از معایب اصلی بدنه فلزی هستند. از طرفی هم مهمترین مزیت فلز، مقرون به صرفه بودن آن است.

در بدنه های چوبی نیز از چوب درجه یک و گران برای قسمت هایی از بدنه که در نما نیستند، استفاده نمی شود. همین که مقاومت کافی را داشته باشد، کافی است.

فقط در انتخاب جنس بدنه کابینت دقت داشته باشید که از روکش ملامینه استفاده شود و لبه های آن با نوار پوشیده شده باشند.

  • درب کابینت:

درب کابینت دقیقا همان قسمتی از کابینت است که در نما وجود دارد. پس انتخاب متریال درجه یک و زیبا در این قسمت از اهمیت بسزایی برخوردار است.

ام دی اف های گلاس و ممبران پرطرفدارترین متریال مورد استفاده در ایران هستند. از فلز هم می توان برای پایین آوردن قیمت استفاده نمود.

لوازم جانبی مورد استفاده در ساخت کابینت مثل: لولای درب، دستگیره، پایه، کشو و. . .

جنس این مواد معمولا از فلز یا پلاستیک می باشد.

انواع روکش ها در ساخت کابینت:

انواع کابینت

کابینت ها از متریال مختلفی ساخته می شوند. برای ایجاد تنوع در طرح و رنگ و همچنین افزایش مقاومت آن ها در برابر خط و خش، رطوبت، حرارت و ضربه از روکش هایی بر روی آن ها استفاده می شود.

این روکش ها معمولا به دو دسته‌ی طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند. روکش های طبیعی از ورق نازک چوب تشکیل شده اند، تنوع پایین، کیفیت بالا و البته قیمت زیادی دارند. از همین رو برای متعادل کردن هزینه ها، کابینت سازان معمولا از روکش های مصنوعی استفاده می کنند.

روکش HPL:

این روکش ها در برابر حرارت، آب و رطوبت، مواد اسیدی و قلیایی مثل شوینده ها و آلودگی ها مقاومت بالایی دارند. با خیال راحت می توانید از این روکش در نواحی اطراف گاز استفاده کنید، همچنین این روکش ها مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی دارند.

روکش ملامینه:

پر کاربردترین و محبوب ترین نوع روکش برای MDF کاران می باشد. قابلیت تراش خوری و ماشین کاری، شستشو، تنوع بالا در رنگ و طرح، مقاومت در برابر حرارت، خط و خش و. . . از ویژگی های این نوع روکش می باشند.

قیمت مناسب، تولید راحت و کیفیت مناسب این نوع روکش ها باعث شده است که در بین سازندگان از محبوبیت خاصی برخوردار شوند، البته لازم به ذکر است که کیفت روکش های HPL به مراتب بهتر می باشد.

مخاطب گرامی شما در حال مشاهده پست قیمت طراحی کابینت ممبران سال 99 هستید.

روکش لترون (کاغذی):

این نوع روکش که از ضایعات و خرده چوب تشکیل شده است، از کیفیت بالا و زیبایی ظاهری خاصی بهره نمی برد و فقط برای پوشش ورق خام لترون استفاده می شود.

به دلیل قیمت پایین این روکش ها معمولا برای ساخت بدنه ی کابینت که در معرض دید نیست و هم چنین عوامل محیطی تاثیر کمتری روی آن دارند، استفاده می شود.

روکش PVC:

این نوع روکش ها که ماهیت پلاستیکی دارند، از مقاومت بسیار بالایی در برابر آب و رطوبت برخوردار هستند. به شکلی که کابینت شما تقریبا ضد آب می شود

همچنین مقاومت آن در برابر خط و خش نیز بالا بوده و دچار پوسیدگی نیز نمی شوند، ولی حرارت می تواند به آن ها آسیب برساند و زیبایی ظاهری آن ها هم در حد معمولی می باشد. قیمت پایین این نوع روکش ها باعث شده است که بتوانند برای خود طرفدارانی دست و پا کنند.

روکش اکرلیک:

این روکش ها از مقاومت بالایی در برابر حرارت، خط و خش، نم و رطوبت و اشعه UV برخوردار هستند. از ویژگی های اصلی این روکش ها مقاومت در برابر ضربه و خاصیت ترمیم پذیری می باشد.

درخشندگی این روکش ها باعث دادن نمای مناسب به خانه می شود. استفاده از مواد شیمیایی و شوینده ها هم نمی تواند این درخشندگی را کم کند.

انواع متریال مصرفی در ساخت کابینت:

  • کابینت های فلزی: این مدل از کابینت ها در گذشته طرفداران زیادی در بین ایرانیان داشتند، ولی امروزه به دلیل معایبی که دارند، استفاده از آن ها به حداقل رسیده است. در ساخت این کابینت ها معمولا از
  • ورق سیاه یا فولاد خام
  • ورق گالوانیزه
  • ورق استیل

استفاده می شود که هر کدام از این ها خواص خاص خود را دارند. کابینت هایی با جنس فلز که در گذشته در خانه های ما به وفور یافت می شدند، اغلب از جنس ورق سیاه ساخته و یا از فلز گالوانیزه تولید شده بودند. هنوز هم از این کابینت ها برای اقشار متوسط رو به پایین جامعه تولید می شود.

برعکس 2 گزینه ی اول، کابینت های ساخته شده از ورق استیل هنوز هم کاربردهای خاص خود را دارند. این کابینت ها ارزان قیمت نیستند و در خانه ها نیز کاربرد خاصی ندارند.

عمدتا از این مدل کابینت‌ها در کارخانه ها، آشپزخانه های بیرون بر و بیمارستان ها دیده می شود. مزیت استیل نسبت به دو گزینه دیگر، مقاومت آن در برابر رطوبت و جذب میکروب است.

امیدواریم تا اینجا از مقاله قیمت طراحی کابینت ممبران سال 99 اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید.

  • کابینت ام دی اف (MDF):

ورود MDF به صنعت کابینت سازی باعث ایجاد تحولی عظیم در آن شد. MDF با ورودش به این صنعت، آن قدر در بین مردم محبوب شد که رفته رفته باعث حذف کابینت های فلزی در خانه های ما شد. زیبایی چوب، نما و جلوه‌ی آن، تنوع رنگ و طرح، مقاومت و ماندگاری بالا همگی از دلایل محبوبیت MDF بودند.

MDF یک چوب صنعتی است که از ترکیب خرده چوب های نرم و یک نوع چسب به نام رزین، تحت فشار بالا، پرس سنگین و در دمای زیاد درست میشود. معمولا پس از ساخت، روکشی از جنس ملامینه بر روی چوب کشیده می شود.

از مزایای اصلی MDF می توان

  • تنوع در طرح و رنگ
  • قابلیت استفاده از روکش های مختلف
  • مقاومت بالا در برابر فشار، رطوبت، ضربه و. . .
  • قابلیت تمیز شدن آسان
  • قیمت مناسب

را نام برد. MDF پایه و بیس اکثر کابینت های امروزی می باشد.

  • کابینت های گلاس:

های گلاس نوع جدید و پیشرفته ی MDF است. بدنه اصلی های گلاس از MDF تشکیل شده است، ولی در لایه رویی آن به جای استفاده از روکش های ملامینه و. . . از یک نوع روکش پلکسی گلاس استفاده شده است. این روکش ها ظاهری براق و جذاب دارند که به خانه ی شما نمایی زیبا می دهند.

از مزایای اصلی این کابینت ها می توان به

  • ظاهری براق و زیبا
  • تنوع طرح و رنگ
  • مقاومت بالا در برابر رطوبت، حرارت و خراشیدگی
  • جدید بودن آن

اشاره نمود.

صیقلی بودن سطح های گلاس باعث می شود که بازتاب نور به خوبی از آن انجام شود و خانه ی شما را روشن تر و لوکس تر جلوه بدهد.

عیب اصلی این نوع کابینت ها هم این است که به دلیل داشتن سطحی براق قابلیت لکه پذیری بالایی دارند. در صورتی که خراشی هم روی آن ها بیفتد، به وضوح قابل دید است.

  • کابینت پلی گلاس:

یکی دیگر از مشتقات MDF می باشد. پلی گلاس نیز مانند های گلاس از بیس MDF تشکیل شده است و فقط در روکش بیرونی آن ها تفاوت وجود دارد. نخست روی دو وجه متناظر ورق خام MDF، لایه ای از روکش ملامین مالیده شده و سپس بر روی آن مقداری پلی استر قرار می گیرد.

کابینت های پلی گلاس به لحاظ نما و ظاهر کلی دارای شباهات زیادی با انواع هایگلاس هستند، ولی به دلیل تفاوت در روکش، از کیفیت و مقاومت بالاتری برخوردار هستند. از ویژگی های اصلی این نوع کابینت می توان به

  • براق و درخشان بودن آن (نسبت به های گلاس درخشان تر است)
  • توانایی انعکاس نور بالا
  • مقاومت مناسب در برابر خط و خش، رطوبت و حرارت
  • عدم جذب چربی و گرد و خاک
  • کم بودن وزن
  • مقاومت در برابر UV و مواد شوینده
  • و. . .

اشاره کرد. عیب اصلی آن ها هم مثل هایگلاس توانایی لکه پذیری بالاست. جای دستتان به سادگی به روی درب کابینت می ماند و در صورت ایجاد خراش به وضوح قابل دیدن است.

  • کابینت لوورد:

این نوع کابینت ها، از اسلاید های چوبی باریکی تشکیل شده اند که به صورت افقی قرار گرفته اند. جنس آن ها از چوب بوده و طبیعتا قیمت بالایی دارند. نحوه قرار گیری این اسلایدها در کنار هم به شکلی است که یک فاصله میلیمتری ایجاد می شود. این فاصله ی ایجاد شده در بین اسلایدها باعث ایجاد تهویه مطبوعی می شود.

  • کابینت های تمام چوبی:

این کابینت ها که تماما از چوب طبیعی ساخته شده اند، نمای بسیار زیبایی به خانه شما می دهند. چوب اصلی ترین و لوکس ترین متریال موجود در بازار است. طبیعی بودن آن باعث می شود که حس آرامش خاصی در محیط خانه ی شما تداعی شود.

  • کابینت ممبران:

یکی دیگر از مشتقات MDF ممبران است. می توان گفت که در بین تمام مشتقات MDF ممبران شیک ترین و لوکس ترین آن ها می باشد، همچنین می توان اظهار داشت که کابینت های ممبران نسل جدید کابینت های چوبی کلاسیک هستند.

طراحی های CNC زیبا بر روی چوب، نمای چوبی و لوکس از عوامل محبوبیت کابینت های ممبران هستند. معمولا از طرح های کلاسیک و اصیل ایرانی بر روی ممبران استفاده می شود. استفاده از دستگاه های پیشرفته برای حکاکی بر روی ممبران باعث شده است که از نظر قیمتی، کابینت های ممبران به صرفه تر از کابینت های چوبی دست ساز باشند.

بعد از حکاکی بر روی ممبران، یک لایه روکش PVC بر روی آن قرار می گیرد که باعث میشود این کابینت ها از مقاومت خوبی برخوردار باشند. استفاده از شیشه در این طراحی ها مرسوم می باشد.

مزایای کابینت ممبران:
  • می توانید طراحی حک شده بر روی ممبران را با سلیقه ی خود شخصی سازی کنید.
  • به راحتی می توانید آن را تمیز کنید و اثرات لک گرفتگی بر روی آن نمایان نیست.
  • به راحتی می توان آن ها را تمیز کرد.
  • به دلیل وجود روکش PVC از مقاومت بالایی در برابر حرارت، خط و خش و رطوبت برخوردار هستند.
  • وزن سبکی دارند.
  • تنوع رنگی بالا
  • تنوع طراحی بالا
  • هزینه مناسب در مقایسه با طراحی های کلاسیک چوبی
از معایب اصلی این کابینت ها می توان به این موارد اشاره نمود:
  • مقاومت پایین در برابر نور خورشید. در صورتی که به صورت طولانی مدت در معرض نور آفتاب قرار بگیرند، دچار رنگ پریدگی و کاهش استقامت می شوند.
  • اگر از چسب خوب در ساخت آن استفاده نشود به شدت آسیب پذیر می شوند.
  • عدم سازگاری با تمام سبک ها

این مدل کابینت بیشتر با سبک های کلاسیک و سنتی هماهنگی دارد. اگر سبک طراحی خانه ی شما مدرن است، کابینت ممبران برای شما انتخاب مناسبی نیست.

همان جوری که در قسمت مزایای این مدل از کابینت ها به آن اشاره شد، قیمت تمام شده در این سبک به مراتب پایین تر از طرح های کلاسیک با چوب طبیعی می باشد، ولی نسبت به کابینت های MDF و های گلاس، ممبران هزینه ی بیشتری بر روی دست مشتری می گذارد.

چه عواملی بر روی قیمت کابینت های ممبران تاثیر می‌گذارند؟

در ادامه سعی بر بررسی عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت کابینت های ممبران داریم.

  • قیمت طراحی کابینت ممبران در سال 99:

عوامل زیادی در قیمت طراحی کابینت ممبران تاثبر دارند. قیمت کابینت معمولا متری حساب می شود. همان طور که گفته شد، قیمت کابینت ممبران معمولا بر اساس متر محاسبه می شود

البته اضافه کردن دکور، طراحی های خاص و. . . در قیمت نهایی آن تاثیر گذار هستند. در این قسمت سعی بر بررسی عوامل موثر بر قیمت کابینت ممبران در سال 99 داریم.

مدل کابینت ممبران:

مدل طراحی شده تاثیر زیادی در قیمت نهایی دارد. طرح های روی کابینت ممبران، حکاکی ها، نقوش CNC روی آن و برجستگی ها، تاثیر زیادی در قیمت کابینت ممبران دارند.

زیبایی و حسن تمایز ممبران نسبت به سایر طراحی ها، همین حکاکی ها و برجستگی ها می باشد. هر چه میزان این نقش ها بیشتر باشد، درست کردن آن سخت تر، پیچیده تر و نیازمند زمان بیشتری است.

از طرفی اصطلاک دستگاه ها هم بالاتر می رود. از این رو هر چه میزان این نقش ها بیشتر باشد، قیمت طراحی آن هم بالاتر میرود.

جنس MDF استفاده شده:

همان طور که گفته شد، پایه ی اصلی کابینت های ممبران MDF است. هر چه MDF استفاده شده قوی تر و با کیفیت تر باشد، مسلما در بالا رفتن قیمت تاثیر زیادی دارد.

جنس لایه PVC استفاده شده:

همان طور که در قسمت های قبل گفته شد، یک لایه از PVC بر روی MDF قرار می گیرد تا سطح بیرونی آن را پوشش دهد.

این لایه خارجی باعث بالا بردن استقامت کابینت در برابر، گرما، نم و رطوبت، خط افتادگی و پوسیدگی می شود. هر چقد که این لایه PVC مرغوب تر باشد، مقاومت کابینت ممبران در برابر عوامل مختلف بیشتر می شود و در نتیجه قیمت آن بالاتر می‌رود.

جنس چسب استفاده شده:

چسبی که روکش PVC را بر روی کابینت می چسباند، از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر کیفیت این چسب ضعیف باشد، این احتمال می رود که به زودی روکش از سطح بدنه جدا شود.

و یا این که زیر آن هوا بگیرد و ظاهر کار را خراب کند. طبیعتا استفاده از چسب با کیفیت هزینه ی بیشتری بر روی دست سازنده می گذارد و باعث می شود که قیمت تمام شده ی طراحی بالاتر برود.

جنس یراق آلات:

همان طور که در قسمت های قبل گفته شد، یراق آلات کابینت شامل دستگیره، لولای درب، جک ها، ریل کشو، پایه ی کابینت و پیچ های مورد نیاز برای سرهم کردن کابینت ها می باشند.

طرح دستگیره ها در نمای کار تاثیر زیادی دارد. جنس آن هم باید به شکلی باشد که بعد از یک مدت زنگ نزد، نشکند و یا از ریخت و قیافه نیفتد.

لولای آن باید جوری باشد که درب به راحتی باز و بسته بشود و موقع باز و بسته شدن صدا ندهند. بعضی از لولاها جوری طراحی شده اند که اگر درب هنگام بستن از دستتان در برود، نزدیک بسته شدن سرعت آن کم می شود و ایجاد سر و صدا نمی کند.

استفاده از پیچ خوب در وصل کردن چوب ها به هم دیگر و قوام و استحکام آن تاثیر زیادی دارد. کیفیت ریل کشو در باز و بسته شدن آن و همچنین در کیپ شدن کشوها بر روی هم تاثیر زیادی دارد. فرض کنید که کلی هزینه برای طراحی و ساخت کابینت کرده اید.

بهترین چوب را انتخاب کردید و همه چیز به نحو احسن اجرا شده است، ولی کشوها به خوبی بسته نمی شوند و نمای کار شما را خراب کرده اند.

چه حسی پیدا می کنید؟ و یا هنگام باز و بسته کردن درب کابینت، صدای ناهنجاری ایجاد می شود که باعث آزار شما می شود. استفاده از یراق آلات درجه یک در طراحی کابینت ممبران از اهمیت بالایی برخوردار است که خود این باعث افزایش قیمت می شود.

طراحی کابینت ها:

گاهی اوقات طراح برای زیباتر شدن کار شما از چند مدل متریال مختلف استفاده می کند. به عنوان مثال استفاده از شیشه در درب کابینت ها. نوع متریال مصرفی در کار از اهمیت زیادی در قیمت گذاری برخوردار است.

انواع کابینت

تکنولوژی وکیوم سازی:

وکیوم سازی کابینت یک ماده نیست، بلکه یک فناوری نوین است که در سال های اخیر در طراحی کابینت‌ها استفاده می شود. این تکنولوژی باعث می شود که تحت فشار بالا تمام فضاهای خالی بین روکش و سطح چوب پر بشود و روکش به خوبی بر روی چوب بنشیند.

سازندگان مختلف از تکنولوژی های مختلفی برای وکیوم سازی استفاده می کنند. هر چه این تکنولوژی پیشرفته تر باشد، وسایل گران تری هم نیاز دارد. و نتیجتا میزان فرسایش دستگاه ها هم بالاتر می رود و زحمت کار نیز بیشتر می شود. همه ی این ها عواملی هستند که تاثیر مستقیم بر روی قیمت تمام شده ی طراحی کابینت دارند.

هزینه ی دستمزد:

هزینه ی دستمزد نصب کننده نیز بر میزان بهای کابینت ممبران تاثیرگذار است. چوبهای کابینت طبق سفارش طراح در کارگاه بریده می شوند.

نصاب این چوب ها را به محل نصب می آورد و طبق نقشه از پیش طراحی شده آن ها را اسمبل و روی هم بندی میکند. هر چه میزان طرح پیچیده تر و ظریف تر باشد، نصاب دقت و مهارت بیشتری باید داشته باشد و طبیعتا هزینه ی بیشتری نیز دریافت می کند.

میزان تورم:

میزان تورم تاثیر بسزایی در طراحی کابینت ممبران دارد. با افزایش تورم، میزان دستمزد کارگرانی که در کارگاه کار می کنند، افزایش پیدا می کند و خرج بیشتری بر روی دست سازنده می گذارد.

سازنده ی کابینت تا یک جایی می تواند برای راضی نگه داشتن مشتری و جذب مشتری بیشتر این میزان افزایش دستمزد را از محل سود خود جبران کند، ولی در صورتی که این میزان افزایش هزینه چشم گیر باشد، سازنده مجبور می شود، با افزایش قیمت این مشکل را حل کند.

همچنین با افزایش نرخ تورم، دستمزد تیم اجرا نیز افزایش پیدا می کند.

افزایش نرخ ارز:

از آنجایی که متریال ساخت کابینت ممبران همگی از کشورهای خارجی تامین می شوند، نرخ ارز یک فاکتور مهم در قیمت گذاری می باشد. با افزایش نرخ ارز سازنده مجبور است که متریال ساخت را با قیمت بالاتری خریداری نماید.

در این حالت هم مثل حالت قبلی در صورتی که این افزایش جزئی باشد، سازنده برای ایجاد ثبات در بازار می تواند با کاهش میزان سود خود، قیمت را ثابت نگه دارد، ولی اگر این افزایش هزینه از یک حدی بالاتر برود، سازنده مجبور به افزایش قیمت می شود.

افزایش قیمت سوخت:

افزایش قیمت سوخت باعث می شود که هزینه ی باربری بالاتر برود. توجه کنید که کارگاه های بزرگ مدام در حال خرید با حجم بالا هستند. افزایش قیمت باربری باعث می شود که میزان قیمت تمام شده ی محصول بالاتر برود.

ما در این مقاله ابتدا به بررسی انواع سبک های طراحی خانه پرداختیم، سپس متوجه شدیم که قسمت های مختلف خانه باید از نظر طراحی به هم نزدیک باشند، سپس انواع طراحی های آشپزخانه را شناختیم. بعد از آن نوبت به بررسی متریال مختلف در ساخت کابینت ها رسید و در انتها در مورد عوامل موثر در قیمت طراحی کابینت ممبران در سال 99 صحبت کردیم.

از اینکه تا انتهای پست قیمت طراحی کابینت ممبران سال 99 ما را همراهی کردید متشکریم و امیدواریم از خواندن مقاله قیمت طراحی کابینت ممبران سال 99 احساس رضایت کرده باشید

شرکت بازسازی خانه کورین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *