طراحی و ساخت

پیمانکاری ساختمان چیست

در این مقاله سعی داریم تا در مورد پیمانکاری ساختمان در تهران توضیحات جامع و کاملی را برای شما ارائه دهیم. همچنین در خصوص پیمانکاری ساختمان، وظایف و تعهدات پیمانکار، کارفرما و وظایف آن، هدف از انجام پیمانکاری بنا، نکات مهم در قرارداد پیمان، انواع قراردادهای ساختمانی، پیمانکار دست دوم و سایر سوالات دیگر که ممکن است در این راستا برای شما پیش آید توضیحات جامعی را در اختیار شما قرار می دهیم.

در ضمن شما را با گروه معماری طرح چید که از معتبرترین گروه های پیمانکاری ساختمان در تهران می باشند، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

آن چه در مقاله پیمانکاری ساختمان در تهران مورد بررسی قرار می گیرد:

پیمانکاری ساختمان چیست؟

پیمانکاری چیست؟

هدف از اجرای پیمانکاری چیست؟

نکات مهم و اساسی که در قرارداد پیمانکاری ساختمان باید به آن توجه نماییم را نام ببرید؟

عوامل تاثیرگذار بر نوع قرارداد پیمانکاری را شرح دهید؟

کارفرما در زمان عقد قرارداد باید چه مواردی را لحاظ نماید؟

انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان را نام ببرید؟

مزیت های اصلی قراردادهای پیمانی یا درصدی را نام ببرید؟

مزیت های مهم قرارداد پیمان امانی را نیز بیان کنید؟

پیمانکاری ساختمان مقطوع به چند روش انجام می شود؟ توضیح دهید.

نکات اساسی در قرارداد پیمانکاری با مصالح که پیمانکار باید به آن توجه داشته باشد را نام ببرید؟

ضمانت اجرایی در قرارداد به چه معناست؟

پیمانکاری ساختمان در تهران به چند دسته تقسیم می شود؟ توضیح دهید.

وظایف پیمانکار ساختمانی را نام ببرید؟

پیمانکار جزء یا دست دوم چه کسی است و باید در این راستا به چه نکاتی توجه نماییم؟ توضیح دهید.

ارتباط پیمانکار با کارفرما در چیست؟

قرارداد پیمانکاری چیست؟

شرایط عمومی و خصوصی در قراردادهای ساختمانی را توضیح دهید؟

مفادی که در شرایط عمومی و خصوصی قراردادهای ساختمانی قید گردیده را نام ببرید؟

شرایط خصوصی قرارداد چیست؟

جدول زمانی اجرای کار به کارفرما و پیمانکار ساختمانی چه کمکی می کند؟

انواع شرکت های پیمانکاری را نام ببرید؟

چه اسناد و مدارکی جهت ثبت شرکت پیمانکاری ساختمان نیاز است؟

ویژگی یک پیمانکار ساختمان خوب را نام ببرید؟

کارفرما کیست و چه تعهداتی را بر عهده دارد؟ توضیح دهید.

کارفرمای ساختمان چه اختیاراتی را بر عهده دارد؟ نام ببرید.

اصلی ترین ارکان قرارداد پیمانکاری ساختمان را نام ببرید؟

فسخ قرارداد پیمان شامل چه مواردی است؟ توضیح دهید.

پیمانکاری ساختمان

قبل از پرداختن به موضوع پیمانکاری ساختمان در تهران، باید پیمانکاری را بشناسیم. لغت پیمانکاری به عنوان یکی از لغاتی است که بسیار کاربردی بوده است و در انواع امور مهندسی از آن استفاده می شود. اگر بخواهیم توضیحی در خصوص پیمانکاری ساختمان بیان کنیم باید گفت که:

مجموعه ی حقوقی و یا حقیقی که در آن اموری متشکل از: مهیا کردن ساخت، حمل و نقل ساخت و همچنین اجرایی کردن آن با کمک افراد حقوقی و حقیقی منعقد می گردد را پیمانکاری ساختمان می گویند که براساس آن دو طرف قرارداد موظفند که کلیه وظایف و تعهدات را به طور کامل تا پایان قرارداد اجرایی نمایند.

به طور کلی شخص کارفرما، نماینده خود یعنی پیمانکار را وکیل در اجرای پروژه و همچنین مدیریت ساختمان معرفی می نماید که بر این اساس کلیه وظایف و همچنین تعهدات پیمانکاری که شامل:

1)    آماده کردن نقشه ها 2) دریافت مجوزهای لازم برای ساخت 3) تهیه مصالح 4) تهیه ماشین آلات 5) استخدام پیمانکار ( دست دوم) 6) محوطه سازی 7) حذف مکان های کارگاهی 8) محافظت از امنیت کلیه پرسنل کارگاهی 9) مسائل محیط زیست

از تعهداتی است که بر عهده شرکت های پیمانکاری است. همان طور که توضیح دادیم، کلیه این تعهدات بین کارفرما و همچنین پیمانکار به عنوان «قرارداد مدیریت پیمان» صورت می گیرد.

کامل ترین نوع قراردادها اختصاص به مدیریت پیمان دارد

شایان ذکر است که کامل ترین نوع قراردادها اختصاص به مدیریت پیمان دارد. البته قراردادهای مدیریت پیمانی متعددی وجود دارد که به طور مثال در بعضی از آن ها پیمانکار ساختمانی توانایی مدیریتی را ندارد و روند مدیریت پروژه نیز بر ذمه کارفرما است و این که در بعضی مواقع ماموریت فراهم کردن مصالح مصرفی هم بر دوش کارفرما است.

بهتر است بدانید که در این سری از قراردادها، شخصیت کارفرما حقوقی بوده و همچنین فعالیت های اجرایی آن بر مبنای مدارک و اسناد به پیمانکار شرکت تسلیم می گردد.

اما باید گفت که مدیر طرح، فرد حقیقی بوده است که در قالب اختیاراتی که کارفرما به وی محول کرده است به شخص پیمانکار که رابط بین (کارفرما) و (پیمانکار) است، عرضه می دارد. اگر به دنبال پیمانکاری ساختمان در تهران که معتبر هم باشد می گردید، می توانید به گروه معماری طرح چید مراجعه نمایید.

پیمانکاری

همان طور که توضیح دادیم، در مجموع فعالیت های ساخت و ساز که از سوی شرکت های پیمانکاری اجرایی و برنامه ریزی می شود، در حیطه عملیات «پیمانکاری ساختمان» قرار دارد.

افراد و همچنین شرکت هایی که در قلمرو پیمانکاری انواع پروژه های ساختمانی اقدام به فعالیت می نمایند، در واقع با صاحب ملک و یک برنامه اجرایی غیر مسکونی رابطه نزدیک دارند.

نکته حائز اهمیت که در قراردادهای پیمانکاری ساختمان نقش بسزایی دارد

نکته حائز اهمیت که در قراردادهای پیمانکاری ساختمان نقش بسزایی دارد، اختصاص به این موضوع دارد که این قلمرو تنها به منازل مسکونی محدود نمی شود. به عنوان مثال؛ پروژه تاسیس بازار خرید و یا طرح های احداثی واحدهای (فرهنگی – تفریحی) و همچنین طرح های عمرانی مانند بزرگراه ها و تونل ها را در واقع می توان با بهره مندی از قراردادهای پیمانکاری بنا اجرایی نمود.

تمامی شرکت هایی که در حیطه پیمانکاری اقدام به فعالیت می نمایند، تمام تلاش خود را می کنند که قلمرو کاری خود را تخصصی تر و کارآمدتر نمایند. به عنوان مثال برخی از شرکت های پیمانکاری ساختمان در تهران تنها پروژه های مسکونی را متقبل می شوند و برخی دیگر نیز فقط پروژه های عمرانی را تقبل می نمایند،

زیرا فعالیت در این حیطه تخصصی، سبب بالا رفتن راندمان کاری می شود. اما گروه معماری طرح چید در هر زمینه ای می تواند به شما کمک کند. به طور کلی قراردادهای پیمانکاری امری مهم و ضروری است.

پیمانکار موظف است که طرحی را از کارفرمای خود دریافت نماید که به صورت جامع و همچنین کامل واگذاری نماید. هر چند شغل پیمانکاری ساختمان در تهران، یکی از مشاغل پردرآمد محسوب می شود.

هدف از اجرای پیمانکاری

همان طور که بیان کردیم، پیمانکاری ساختمان به کلیه اموری گفته می شود که با ساخت و ساز بناهای مسکونی، تجاری و همچنین صنعتی مرتبط است.

در این عملیات، شخص حقیقی و یا شرکت ساختمانی عملیات فراهم کردن مصالح اولیه، مراحل ساخت، حمل و نقل قسمت های متعدد و همچنین اجرای کامل طرح را براساس یک قرارداد معتبر و قانونی متقبل می شود.

نکته مهمی که در این قراردادهای ساختمانی نقش بسزایی دارد، تعهد و همچنین حس مسئولیت پذیری به کلیه مضمون قرارداد است.

در این سری از قراردادها، کارفرما تمامی عملیات پروژه را به نماینده خود یعنی پیمانکار متقبل می شود و از وی درخواست می کند که کلیه بودجه مالی و همچنین برنامه ریزی دقیق را به منظور اعمال تمامی فعالیت ها بر عهده گیرد و برنامه اجرایی را در زمان تعیین شده به اتمام برساند.

باید بدانید که کلیه شرکت هایی که در حیطه پیمانکاری ساختمان در تهران اقدام به فعالیت می نمایند، از یک تیم تخصصی، تجهیزات مرتبط و همچنین مهندسین متبحر و با سابقه تشکیل شده است. یکی از معتبرترین این شرکت ها، گروه معماری طرح چید می باشد.

پیمانکار چه زمانی می تواند برنامه اجرایی را با بهره وری حداکثری عرضه دارد

پیمانکار زمانی می تواند برنامه اجرایی را با بهره وری حداکثری عرضه دارد که هر یک از قسمت های فعالیت به یک تیم مجرب و متخصص این امر سپرده شود. به عنوان مثال؛ فراهم کردن مصالح ساختمانی اولیه با کمک یک تیم اعمال می گردد و همچنین فراهم کردن ماشین آلات مورد نیاز ساختمانی و لوازم جهت اجرای طرح نیز بر ذمه گروه های دیگر این مجموعه است.

این امر سبب می گردد که طرح های پیمانکاری ساختمانی به بهترین نحو و با کیفیت بسیار بالا به اتمام برسد و رضایت مشتریان را به خود جلب نماید. نکته حائز اهمیت در پیمانکاری ساختمان در تهران این است که در کلیه قراردادهای پیمانکاری ساختمان نیز موضوعات حقوقی هم بین کارفرما و یا پیمانکار پروژه روی می دهد.

نکات کلیدی در قرارداد پیمانکاری ساختمان

در مجموع، قراردادهای پیمانکاری بنا در طی سه مرحله ایجاد می شود که عبارتند از:

1)    پیمان قرارداد پیمانکاری

2)    شروع پروژه کاری و همچنین مراحل اعمال آن

3)    اتمام پروژه کاری و همچنین تحویل آن به کارفرمای مربوطه

در هر مورد از مراحل ذکر شده، اعمال قرارداد پیمانکاری، دارای تفاصیل زیادی است. از اصلی ترین نکات در قراردادهای پیمانکاری ساختمان می توان به:

بهتر است که قرارداد پیمانکاری پروژه بین کارفرما و همچنین پیمانکار تنظیم گردد. کارفرما شخصیتی است که پروژه کاری به وی متعلق است.

امضای توافق نامه ها

یکی از نکات دیگر در قراردادهای ساختمانی اختصاص به « متن قرارداد » دارد، بایستی توافق نامه هایی را در متن قرارداد ذکر نماییم که دو طرف آن را امضاء نمایند.

مواردی همچون مدت زمان اعمال طرح پیمانکاری، فراهم کردن مصالح ساختمانی، تخمین هزینه های جانبی و همچنین بودجه مورد نیاز جهت اعمال پروژه نیز باید در قرارداد پیمانکاری ثبت و ضبط گردد.

شخص پیمانکار ساختمان مکلف است که کلیه گزینه های موجود و همچنین پیشنهادات را جهت اعمال ارائه بهترین طرح در یک برنامه جدول بندی و ریزبین شده به کارفرمای پروژه عرصه دارد.

در این سری از قراردادها بایستی ضمانتنامه ای بین دو طرف قرارداد به منظور پایبندی به کلیه تعهدات منعقد گردد که این ضمانتنامه می تواند به صورت چک و یا هزینه ضمانت باشد.

انتخاب یک پیمانکار ساختمانی با تجربه و متبحر

برای انتخاب یک پیمانکار ساختمانی با تجربه و متبحر، شما می توانید به پروژه ها ی که این شخص قبلا انجام داده است، مراجعه نمایید و روند کاری وی را از نزدیک مشاهده کنید. پیشنهاد ما به شما، گروه معماری طرح چید می باشد.

پیمانکار ساختمانی شخصی است که در حیطه کاری خود تجارب و همچنین سوابق کاری متعددی را کسب کرده است.

بهتر است که از شرکت هایی به منظور ارائه خدمات پیمانکاری بهره مند شویم که کلیه فعالیت های کاری خود را با کمک یک تیم تخصصی انجام می دهند.

در صورتی که به موارد حقوقی این قراردادهای ساختمانی اطلاعات کامل را ندارید، بهتر است که از یک وکیل حقوقی مجرب مساعدت بگیرید تا در این راستا شما را حمایت نماید.

هزینه پیمانکاری جهت طرح های کاری متعدد، متغیر است

هزینه پیمانکاری جهت طرح های کاری متعدد، متغیر است. به عنوان مثال؛ به منظور پیمانکاری منازل، هزینه پیمانکاری بر اساس هر متر مربع برآورد می گردد که این هزینه ها متشکل از وسایل حمل و نقل، ابزارهای مخصوص ساختمانی، دستمزد کارگران، تامین مصالح ساختمانی است.

بهتر است در خصوص برآورد هزینه پیمانکاری قبل از شروع کار، طرفین قرارداد با هم به توافق برسند و تمامی توافقات خود را در قرارداد ساختمانی ثبت نمایند.

کلیه موارد ذکر شده، از نکات مهمی است که در زمان عقد قرارداد باید متذکر شویم تا در حین انجام پروژه به مشکل خاصی بر نخوریم.

عوامل تاثیرگذار بر نوع قرارداد پیمانکاری

هر طرح ساختمانی با توجه به سنجش و همچنین حیطه فعالیت از لحاظ مشخصات منحصر به فرد است. یا به عبارت دیگر باید گفت که هر طرح ساختمانی دارای مشخصه های بی همتایی است.

کلیه پروژه های ساختمانی از ضوابط و همچنین شرایط ویژه ای پیروی می نمایند و بر همین اساس مهم است که نوعی از قراردادهای پیمانکاری ساختمان تألیف و تنسیق گردد که بالاترین تناسب را با طرح اجرایی داشته باشد.

شیوه فعالیت و یا انتخاب نوع قرارداد به طور کامل بر عهده کارفرما است. به این ترتیب شخص کارفرما در زمان تعیین نوع قرارداد باید به موارد ذکر شده در ذیل توجه داشته باشد که عبارتند از:

اهداف مد نظر از برنامه ساختمانی

قرارداد کاری با پیمانکار ساختمانی منعقد می گردد که بایستی فاقد از هیچ «اما» و «اگر» باشد و تامین کلیه اهداف مورد نظر را در برنامه های ساختمانی مقدور سازد.

محدودیت های حاضر در برنامه های ساختمانی

شما نمی توانید پروژه ای را برای ساختمان خود انتخاب نمایید که فاقد از هر گونه ضوابط و چارچوب باشد. هر طرح  در هر حیطه و همچنین مقیاسی که باشد با قوانینی در حد و مرز خود روبرو خواهد شد. به همین ترتیب امری ضروری است که در عملیات تعیین نوع قرارداد پیمانکاری یقیناً چارچوب ها نیز در نظر گرفته شود.

وضعیت و زمان بندی استرداد پروژه

شیوه و همچنین وضعیت استرداد و پایان برنامه در حقیقت رابط بین طرفین درگیر در یک طرح و کیفیت متقابل در بین آن ها از آغاز تا اتمام  برنامه را به طور واضح و آشکار مشخص می نماید.

مشخصات ویژه پروژه

همچون قراردادهای پیمانکاری، طرح های ساختمانی دارای انواع متعددی هستند که هر یک از این قراردادها از شرایط و مشخصه های ویژه ای سهم می برند که به زودی سبب خواهند شد، هماهنگی مناسب تری را با بعضی از انواع قراردادهای ساختمانی دارا باشند.

کلیه موارد ذکر شده، از مواردی هستند که کارفرما در زمان تعیین نوع قرارداد کاری بایستی به آن توجه نماید که بتواند از این طریق بهترین پیمانکاری ساختمان در تهران را برای مشتریان اعمال نماید. البته مشاوره با متخصصین گروه معماری طرح چید، کمک شایانی به شمامی کند.

انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان

مدیریت پیمان (درصدی)

یکی از متداولترین قراردادهای ساختمانی اختصاص به «قرارداد مدیریت پیمان» دارد که بر مبنای آن مالک طرح ساختمانی و یا کارفرما فرد حقوقی و یا حقیقی دیگری را تعیین می نماید تا بر روی برنامه کاری با مسئولیت و همچنین مدیریت کامل اجرایی گردد و علاوه بر این اعمال طرح ساختمانی را عهده دار شود.

در این قرارداد، پیمانکار می تواند مسئولیت کل برنامه اجرایی را از آغاز طرح تا پایان و حتی برنامه های اجرایی کم را به این فرد محول نماید. بنابراین با نگرش به این که مدیریت تمام فعالیت پروژه بر عهده پیمانکار ساختمان است، تعیین شیوه های اجرایی و استفاده از کادر خدماتی مورد نیاز از وظایف پیمانکار محسوب می شود و باید متذکر شد که کارفرما در این امور زیاد حق دخالت را ندارد.

این سری از قراردادهای ساختمانی از شیوه اجرای ویژه ای پیروی می نماید که نماینده حقوقی و یا حقیقی که در حکم پیمانکار ساختمان تعیین شده است، بر مبنای اندازه فعالیتی که در تمامی طرح ساختمانی به وی محول گردیده است درصدی را از کل هزینه پروژه ی اجرایی را از کارفرما استرداد می نماید. این هزینه شامل:

1)    هزینه اجرا 2) دستمزد نیروها 3) هزینه فراهم کردن مصالح ساختمانی لازم؛ است. در این سری از قراردادها پیمانکاری پروژه بر عهده پیمانکار ساختمان بوده است و دست او برای انجام برخی از هزینه های جانبی در طرح اجرایی باز نخواهد بود و مسئول است که پیش از هر هزینه ای، کلیه موارد مورد نیاز را به کارفرمای خود اطلاع دهد و بدون اجازه ی وی کاری را انجام ندهد تا موافقت جانبی در این مورد به دست آید.

مزایا

شراکت با پیمانکار از سوی عقد قرارداد «مدیریت پیمان» در برخی از موارد به صورت درصدی نیز محاسبه می گردد که دارای مزیت های متعددی است که از اصلی ترین فواید آن می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  •   در این قرارداد یعنی قرارداد پیمان شراکت برای کلیه طرفین قرارداد در پروژه ی اجرایی دارای منفعت بوده است. به همین دلیل ممکن است که سوء استفاده بعضی از طرفین قرارداد به کمترین حد برسد.
  •   با توجه به این که در شیوه ذکر شده با پیمانکار، کارفرما که به شکل مستقیم بر روی کلیه هزینه های اجرایی توسط پیمانکار کنترل و همچنین نظارت کامل خواهد داشت، مسلماً کارفرما رضایتمندی بیشتری را از اجرای پروژه خواهد داشت و علاوه بر این به علت پیشگیری از هزینه های بی مورد از مقدار کل هزینه ها نیز کاسته می شود.
  •   بر مبنای مواردی که در قرارداد پیمان میان پیمانکار و کارفرمای ساختمانی منعقد می گردد، می توان حقوقی را مبتنی بر تعیین نوع مصالح، شیوه های اجرایی ویژه و همچنین تعیین پیمانکاران جزء به منظور پیمانکار لحاظ نمود.

موارد ذکر شده، از مهمترین مزیت های قرارداد مدیریت پیمان است که «پیمانکار ساختمان در تهران» به تمامی بندهای این قرارداد و همچنین به منظور جلب رضایت مشتریان از پروژه اجرایی به آن توجه می نمایند. گروه معماری طرح چید باتخصص و تجربه بالایی که در این زمینه دارد، می تواند مشاوره های خوبی به شما ارائه دهد.

قرارداد پیمانکار ساختمانی از نوع پیمان امانی

یکی دیگر از قراردادهای پیمانکاری ساختمان اختصاص «پیمان امانی» دارد که بین پیمانکار و کارفرما منعقد می گردد. در این شیوه از عملیات با پیمانکار ساختمانی کلیه وظایف مربوط به پروژه ساختمانی که مشمول تعیین و همچنین بهره مندی از نیروی کار، تهیه مصالح، فراهم کردن ماشین آلات و تجهیزات ساختمانی، مدیریت اجرایی طرح بر عهده کارفرما است و شخص مقابل پیمانکار ساختمانی، تنها پاسخگوی اعمال فعالیت های لازم خواهد بود.

این قرارداد ساختمانی به طور معمول در پروژه های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد که در یک بازه زمانی کوتاه تحویل مشتری نیز می گردد.

شیوه فعالیت در این سری از قراردادهای امانی به شکلی است که کلیه هزینه ها و همچنین سودهای به دست آمده بر عهده شخص کارفرما یا مالک پروژه اجرایی است که پیمانکار ساختمانی هم تفاوتی با سایر افراد موثر در برنامه اجرایی نخواهد داشت و مانند آن ها در قبال فعالیتی که در این طرح انجام می دهند، از کارفرمای پروژه دستمزد دریافت می نمایند.

شایان ذکر است که در قرارداد امانی، طرفین قرارداد (کارفرما و پیمانکاری) افراد حقوقی هستند.

قرارداد پیمان امانی مزیت های متعددی به خصوص برای کارفرما دارد که عبارتند از:

  •   به علت حذف برخی از هزینه ها نظیر هزینه های مرتبط به بازرسی و رسیدگی، کاهش چشمگیری در هزینه های برآورد شده بر کارفرما وارد می گردد.
  •   در این سری از قراردادهای ساختمانی، کارفرما بر مبنای قرارداد، مخارجی را بابت مدیریت طرح که مشمول هزینه های مرتبط به فراهم کردن موارد بیان شده در قرارداد است را دریافت می نماید که پیش از آن بین طرفین قرارداد توافقات لازم نیز صورت می گیرد.
  •   در پیمان امانی، پیمانکار و همچنین کارفرمای ساختمانی هر دو سود می برند. همچنین کارفرما نیز احتیاجی به بازدادن هزینه های اضافی به شخص پیمانکار نمی بیند و تنها پایبند به پرداخت هزینه هایی است که در قرارداد عنوان شده است. از سوی دیگر پیمانکار هزینه ی را در خصوص تعهدات خود مبنی بر پروژه نخواهد داشت و تنها بر مبنای تکیه بر تخصص و علم خود  به شکل درصدی از برنامه اجرایی دستمزد دریافت می نماید.
  •   بر اساس بررسی و نظارت کامل کارفرما بر مسیر اجرایی طرح، کیفیت و همچنین تسریع در اجرا در قیاس با سایر شیوه های عملیات با پیمانکار ساختمانی افزایش خواهد یافت.

موارد بیان شده از مزیت های قرارداد پیمان امانی در پیمانکاری ساختمان در تهران است که شما با تنظیم این قرارداد می توانید در کوتاهترین زمان، پروژه اجرایی خود را از کارفرما دریافت نمایید.

در مجموع با توجه به دو قرارداد پیمانکاری ساختمان ارائه شده در مطالب بالا می توان گفت که هر دو از متداولترین شیوه های عملیات و پیمانکاری ساختمان در تهران به حساب می آید. با تمام این اوصاف، گروه معماری طرح چید با تیم متخصص و همچنین اعتبار و تجربه بالای خود، آماده خدمت رسانی به شما می باشد.

پیمانکاری ساختمان دستمزدی

این سری از قراردادهای پیمانکاری ساختمان در تهران، پیمان هایی هستند که در آن فراهم کردن مصالح ساختمانی لازم جهت اجرایی کردن طرح بر عهده کارفرما است و همچنین اعمال فعالیت بر دوش شرکت پیمانکاری انجام می گیرد.

به این ترتیب در قراردادهای دستمزدی، شرکت پیمانکار جهت اعمال عملیات تنها دستمزد انجام کار را دریافت می نماید. بهتر است بدانید که در قرارداد فوق، فراهم کردن وسایل و همچنین ابزارآلات بر عهده شرکت پیمانکار است.

باید متذکر شد که این تعهد بیشتر به سود طرفین قرارداد است. زیرا کارفرما مصالح مورد نیاز را بر اساس سلیقه و همچنین تشخیص خود از نظر جنس، نوع، تعداد آن فراهم می سازد و آن ها را بر مبنای بودجه خود مشخص می نماید و هر زمان که فرد با چالش مالی همراه شد، می تواند اتمام کار را صادر نماید.

علت این امر به این دلیل است که شرکت پیمانکار تنها دستمزد نیروی انسانی (کارگر) را متقبل می شود. باید گفت که در صورت تعطیل کردن پروژه به دلیل مسائل مالی، مشکلی در خصوص ادامه پروژه ایجاد نمی شود. در پیمانکاری ساختمان در تهران اکثر کارفرمایان برای عقد قرارداد از پیمانکاری دستمزدی استفاده می نمایند.

پیمانکاری ساختمان مقطوع

در پیمانکاری مقطوع، شخص پیمانکار به دو روش اقدام به تعهد می نماید که عبارتند از:

1)    پیمانکار موافقت می کند که در ازای دریافت وجه، تمامی فعالیت موضوع تعهد یا پیمان را به پایان برساند.

2)    پیمانکار موافقت می نماید که در مقابل دریافت وجه مشخص به منظور هر واحد عملیاتی که اعمال می نماید، موضوع فعالیت قرارداد را اعمال نماید.

قرارداد پیمانکاری ساختمان بدون مصالح

فراهم کردن مصالح ساختمانی مورد نیاز در اجرایی کردن پروژه ساختمانی به منظور اعمال تکمیل تمامی عملیات ساختمانی نظیر تاسیسات برقی، بنای ساختمان، تاسیسات گرمایشی و سرمایشی، محوطه سازی، تاسیسات مکانیکی، راه اندازی، حصارکشی، تحویل قسمت های مرتبط به بخش تاسیسات نیز جزو مسئولیت پیمانکار نیست.

باید گفت که مشخصات فنی و همچنین نوآورانه پروژه بر اساس نقشه ها و آیین نامه های صادره از سوی شخص کارفرمای طرح انجام می گیرد که مسئولیت گرفتن کنترل و همچنین پذیرش کیفیت مصالح ساختمانی و در عین حال ارتقای فیزیکی آن طبق طرح زمانبندی شده اعمال می گردد.

قرارداد پیمانکاری ساختمان با مصالح

در قرارداد ذکر شده، اعمال کامل تمامی فعالیت های ساختمانی نظیر بنای ساختمان، تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، محوطه سازی، راه اندازی، واگذاری بخش های مرتبط به تاسیسات، حصارکشی و همچنین کلیه مصالح لازم در اعمال موضوع قرارداد در زمان مقرر از سوی شخص پیمانکار فراهم می گردد.

باید متذکر شد که این قرارداد ساختمانی هم از پیمان هایی است که در پیمانکاری ساختمان در تهران مورد استفاده کارفرمایان قرار می گیرد.

نکات مهم در قرارداد پیمانکاری با مصالح

در تعهد پیمانکاری ساختمان با مصالح باید به نکات مهمی توجه نماییم که عبارتند از:

–       در تنسیق تعهد قرارداد پیمانکاری ساختمان به همراه مصالح مورد نیاز باید متذکر شد که در این پیمان بر اساس پیمان میان کارفرما و همچنین پیمانکار، اعمال پیمان را به وکیل فرد پیمانکار واگذار کرده و پیگیری نمایید که او اجازه جابجایی موضوع ذکر شده در قرارداد را به شخص دیگری ندارد.

–        مطابق قانون قراردادی، کلیه هزینه های برق، آب و همچنین در صورت لزوم گاز را برای شخص پیمانکار، به منظور اعمال فعالیت در محل کارگاه و یا هر طبقه به شکل کاملاً جداگانه بر عهده شخص کارفرما است.

–       مهیا کردن نیروی انسانی، تهیه و تامین تمامی مصالح ساختمانی، ماشین آلات و همچنین ابزار آلات و یا کلیه لوازم ضروری به منظور اعمال فعالیت موضوع پیمان و مخارج مستقیم و یا غیر مستقیم مرتبط از وظایف شخص پیمانکار ساختمانی است.

–       پیمانکار در قبال کلیه حق و حقوق، سنوات، عیدی کارگران، پاداش طبق قانون کار موظف بوده و از این روی هیچ تعهدی  بر عهده کارفرما نیست.

شخص پیمانکار موظف می گردد که از ساعات انجام فعالیت در محل پیروی نماید

–       بر مبنای تعهد پیمانکاری فوق، شخص پیمانکار موظف می گردد که از ساعات انجام فعالیت در محل پیروی نماید تا باعث از میان بردن آرامش همسایگان و همچنین مجاورین کارگاه ساختمانی نگردد. در صورت احتیاج به عملیات خارج از مدت مشخص شده، با دستور شخص کارفرما منعی برای ادامه فعالیت وجود نخواهد داشت.

–       تطبیق این پیمان اگر با کاستی ها و یا پیچیدگی های فنی در ساختمان و بنای ساخت همراه گردد، باعث صدور دستور تخریب از سوی مراجع مربوطه صادر می گردد. باید متذکر شد که تمامی خسارت ها، گریبانگیر شخص پیمانکار ساختمان است و وی موظف است که کلیه کوتاهی ها و همچنین خسارت های ایجاد شده را پرداخت نماید.

–       تطبیق این تعهد، هزینه های مرتبط به آماده نمودن و برگزیدن کارگاه بر عهده شخص پیمانکار ساختمانی است و او باید کارگاه را به شیوه ی مناسب آماده نماید که آغاز و استمرار فعالیت تا انتقال موقت و همچنین نهایی، بدون هیچ تعطیلی و با بهترین کیفیت درخور، اعمال پذیرد.

کلیه موارد ذکر شده، از نکات مهم و کلیدی تعهد پیمانکاری ساختمان با مصالح مورد نیاز است که پیمانکار قبل از اقدام به آغاز عملیات باید به آن توجه نماید.

ضمانت اجرایی در قرارداد

قرارداد مدیریت تعهد که بین کارفرما و همچنین پیمانکار ساختمانی بسته می شود، دارای ضمانتنامه های اجرایی است. ضمانت اجرایی این احتمال را ایجاد می کند، در مواردی که اگر از سوی طرفین قرارداد قصوری در عقد قرارداد ایجاد شود، شخص مقابل این حق را داشته باشد که به منظور دستیابی به کلیه حق و حقوق خود اقدامات قضایی و همچنین کیفری را اجرایی نماید.

پیمانکاری ساختمان در تهران

همان طور که می دانید، پایتخت کشورمان تهران به عنوان یکی از کلانشهرهای بزرگ شناخته شده است که هر روزه اعمال فعالیت های ساختمانی متعدد و همچنین ساخت و ساز در آن قابل مشاهده است.

بر این اساس گروه های پیمانکاری ساختمانی مختلفی در تهران درگیر پروژه های عملیاتی هستند که با توجه به مطالب ارائه شده، شما قادرید که با گروه های ساختمانی مطمئن و قابل اعتماد اقدام به شراکت نمایید. کلیه شرکت های پیمانکاری که در تهران اقدام به فعالیت می کنند، به طور معمول به دو دسته تقسیم بندی می شوند.

دسته اول اشخاصی هستند که به شکل کامل نسبت به آنالیز کردن و همچنین تجزیه پروژه اقدام می نمایند و با بازرسی دقیق، هزینه حقیقی پیمانکاری را اظهار می دارند.

گروه دوم تنها جهت شرکت در رقابت کردن، قیمت کمتری را اعلام می نمایند.

اما گروه دوم تنها جهت شرکت در رقابت کردن، قیمت کمتری را اعلام می نمایند. بر این اساس با توجه به تعداد زیادی از این شرکت ها در کلانشهر تهران، بایستی نسبت به تعیین دقیق و همچنین آگاهانه آن بررسی و ارزیابی های لازم را انجام دهیم.

در این راستا، پیشنهاد ما به شما مراجعه به گروه معماری طرح چید است که از تجربه و اعتبار بالایی در این زمینه برخوردار است.

البته باید متذکر شد که علاوه بر دو شیوه قرارداد ساختمانی ذکر شده، قراردادهای دیگری نظیر:

1)    پیمان های دستمزدی 2) پیمان های خاص 3) قرارداد پیمان طرح و اجرا؛ نیز موجود است که هر یک از آن ها شیوه اجرایی مخصوصی را دارا هستند.

وظایف پیمانکار ساختمانی

پیمانکار ساختمانی بر مبنای نوع طرح اجرایی و نوع قراردادی که از جانب کارفرما با وی تنظیم گردیده است، وظایف و تعهدات متعددی را عهده دار است. در مجموع، مسئولیت هایی که پیمانکار ساختمانی دارد، به دو دسته خاص و همچنین عمومی دسته بندی می گردند. به طور کلی وظایفی که بر عهده پیمانکار است عبارتند از:

برخورداری از یک برنامه ریزی دقیق فردی و همچنین گروهی در مورد اجرای قسمت های متعدد پروژه ساختمانی یکی از وظایفی محسوب می شود که بر عهده پیمانکار ساختمانی است.

پیروی از قوانین و همچنین استانداردهای لازم در خصوص ساخت و ساز

برخورداری از یک هماهنگی و همچنین رابطه عالی و خوب با هر دو سوی قرارداد.

به انجام رساندن و همچنین اعمال پروژه بر مبنای نقش های قابل دسترس.

عرضه به موقع و همچنین روشن گزارش های مرتبط در مورد پیشرفت طرح اجرایی، هزینه ها و همچنین مشکلات موجود

فراهم کردن مصالح ساختمانی مرغوب بر مبنای موارد بیان شده در قرارداد ساختمانی

استفاده از کادر خدماتی متخصص و همچنین مناسب به منظور اجرای بهتر کار

پیروی از نکات ایمنی و همچنین بازرسی بر اعمال آن توسط تمام کارکنان

بررسی و بازرسی و همچنین بازدید بر اجرای قسمت های متعدد پروژه.

کلیه موارد ذکر شده، از وظایف و تعهداتی است که پیمانکار ساختمانی در اجرایی کردن پروژه بر عهده دارد.

پیمانکار جزء یا دست دوم

طبق ماده یازده شروط عمومی پیمان، پیمانکار جزء (دست دوم) شخصی است که:

فرد حقوقی و یا حقیقی که در امور اجرایی از تخصص کافی برخوردار است و همچنین پیمانکار به منظور اعمال بخشی از فعالیت های موضوع پیمان، با وی قراردادی را تنظیم می نماید. به بیان دیگر یک طرح اجرایی در راحت ترین حالت ممکن، از یک پیمانکار و همچنین کارفرما تشکیل شده است که کارفرما اعمال طرح اجرایی را به پیمانکار ساختمان تسلیم می نماید.

به این ترتیب پیمانکار موظف می گردد که طرح را با وضعیت مورد نظر و همچنین در مدت مقرر تعیین شده به کارفرما تحویل دهد. هر پروژه ساختمانی که توسط پیمانکار ساختمان در تهران انجام می گیرد، چه به صورت ساختمانی و چه به صورت غیر ساختمانی از نظر عملیات اجرایی و هزینه بسیار وسیع است.

اما به طور کلی هر پروژه ساختمانی بر عهده دو شخصیت اصلی به نام پیمانکار و همچنین کارفرما است.

در ارتباط با این سری از پیمانکاری ساختمان در قراردادهای پیمانکاری باید به نکات کلیدی توجه داشته باشیم که عبارتند از:

پیمانکار دست دوم یا جزء، می تواند فردی حقوقی و یا حقیقی باشد. به طور مثال؛ معمولاً، امور فعالیت های ساختمانی نظیر سنگکاری و یا سیمانکاری و سایر امور دیگر را با کمک افراد حقیقی اعمال نماید. اما به طور معمول نصب و همچنین راه اندازی آسانسور و یا امور ایمنی از سوی اشخاص حقوقی و شرکت ها اعمال می گردد.

قرارداد بین پیمانکار اصلی و همچنین جزء (دست دوم) الزاماً به شکل کتبی نیست و احتمال دارد که موافقت به صورت شفاهی صورت گیرد.

طبق ماده بیست و چهار شروط عمومی پیمان، در مواردی که در مدارک و همچنین اسناد پیمان، کارفرما ضرورت اثبات صلاحیت پیمانکاران جزء را پیشگویی نماید، شخص پیمانکار مکلف است که اثبات کارفرما را در این خصوص تامین نماید.

احتمال دارد که پیمانکار جزء به شکل غیر حضوری و یا حضوری در طرح اجرایی در حال اقدام به فعالیت باشد و الزاماً در داخل کارگاه و یا پروژه فعالیت نداشته باشد.

در حقیقت احتمال دارد که این پیمانکار، بخش زیادی از امور محوله را در شرکت و یا کارگاه شخصی خود اعمال نماید و به منظور نصب و همچنین راه اندازی به محل طرح اجرایی مراجعه کرده و کار را به اتمام برساند. به طور مثال؛ در کارگاه های ساختمانی، تولید کنندگان، درب و همچنین پنجره های مخصوص ساختمان را تولید و به منظور نصب به محل طرح اجرایی مراجعه می نمایند.

پیمانکار اصلی سرپرست کلیه فعالیت ها است

پیمانکار اصلی سرپرست کلیه فعالیت های است که از سوی پیمانکار جزء (دست دوم) و یا کارکنان آن ها اعمال می گردد.

شیوه تسویه حساب و همچنین کلیه پرداختی ها به پیمانکار دست دوم در قراردادهای پیمانکاری الزاماً به یک صورت نیست. هر چند که به طور معمول حق الزحمه بر مبنای میزان فعالیت انجام شده است، اما احتمال دارد که تسویه حساب بر مبنای متر مربع، متر مکعب، کارکرد روزانه و غیره صورت بگیرد.

بهتر است بدانید که کلیه پرداخت ها به پیمانکار جزء (دست دوم) به طور معمول به شکل علی الحساب بر مبنای پیشرفت کار و یا پیش پرداخت است. علاوه بر این، بعد از پایان کار سپرده شده به پیمانکار جزء، متراژ و یا اندازه گیری صورت می گیرد و بعد از سنجش کسورات و همچنین اضافات، تسویه حساب پایانی اعمال می گردد.

باید بدانید که پیمانکار دست دوم به صورت دائم پیمانکار جزء نیست. به طور مثال؛ یک پیمانکار که در یک طرح اجرایی در مقام یک پیمانکار جزء معرفی می شود، این امکان وجود دارد که در طرح های اجرایی دیگر نیز به عنوان یک پیمانکار اصلی شناخته شود. حتی در صورتی که فعالیت خود را وسیع تر نموده و توانست رضای پیمانکار اصلی پروژه را جلب نماید، پیمانکار جزء می تواند از هم گروهی هایی بهره مند شود که طرف حساب آن ها پیمانکاران جزء یا دست دوم باشند.

کلیه موارد ذکر شده، از نکات اساسی است که مرتبط به پیمانکار جزء در قراردادهای پیمانکاری ساختمان دارد.

ارتباط پیمانکار با کارفرما

در ادامه مطلب پیمانکاری ساختمان در تهران باید در خصوص ارتباط پیمانکار با کارفرمای خود مطالبی را نیز برای شما ارائه نماییم. پیمانکار جزء با شخص پیمانکار اصلی طرح، طرف حساب است و از نظر مالی و همچنین گزارش دهی ارتباط مستقیمی با فرد کارفرما دارد.

ولیکن بر اساس ماده بیست و چهار شروط عمومی پیمان، نکاتی که در ذیل برای شما ارائه می نماییم در خصوص ارتباط پیمانکاران دست دوم با شخص کارفرما به خصوص در درگیری های آن ها با شخص پیمانکار اصلی و همچنین وظیفه کارفرما در این خصوص بیان شده است که:

–       در قراردادهای بین پیمانکار و همچنین پیمانکار جزء بایستی ذکر گردد که در صورت ظهور افتراق میان آن ها، کارفرما این حق را دارد که قرارداد را اقتضاء شده بداند و به درگیری ایجاد شده رسیدگی های لازم را اعمال نماید. پیمانکار جزء (دست دوم) و همچنین پیمانکار اصلی قبول می کند که ایده و نظر کارفرما در این خصوص حتمی است و ضمانت می کند که ناگزیر آن را اعمال نماید.

تاخیر در پرداخت درخواست ها

–       چنان چه در پرداخت درخواست ها، پیمانکاران جزء براساس شرایط ثبت گردیده در قرارداد آن ها، تاخیری ایجاد شود، در مواردی که پیمانکار جزء، پیمان های خود را بر مبنای قرارداد تضمینی خود با پیمانکار به صورت کامل اعمال کرد و فعالیت وی مورد پذیرش و همچنین تصدیق مهندس مشاور قرار گرفت، کارفرما می تواند با توجه به درخواست پیمانکار جزء در حضور وکیل پیمانکار به اموری رسیدگی نماید.

چنان چه با رسیدگی های لازم، پیمانکار جزء، بدهکار شناخته شود و از پرداخت بدهی خود ممانعت نماید

چنان چه با رسیدگی های لازم، پیمانکار جزء، بدهکار شناخته شود و از پرداخت بدهی خود ممانعت نماید، کارفرما این اجازه را دارد که مطالبه پیمانکار جزء را به منظور فعالیت هایی که صورت موقعیت آن به پیمانکار بازگردانده شده است، از بخش خواسته های پیمانکار پرداخت نماید.

در مواردی که با ابلاغ کارفرما، نماینده و یا پیمانکار به منظور بازرسی حضور نداشته باشد، کارفرما بازبینی می نماید و طبق مطالب بیان شده آن را اجرا می کند که این ادعا قطعی و همچنین غیر قابل انتقاد است.

–       هر زمان بعد از ابطال پیمان، پیمانکاران جزء یا دست دوم درخواست هایی را از پیمانکار اصلی داشته باشند، کارفرما و مهندس مشاور، طبق مطالب بیان شده مسئله را مورد ارزیابی و رسیدگی قرار می دهد. در صورتی که بعد از بازبینی و همچنین آماده کردن صورت حساب پایانی، پیمانکار درخواستی داشته باشد، کارفرما می تواند درخواست پیمانکار جزء را از بخش درخواست های پیمانکار پرداخت نماید.

کلیه موارد ذکر شده، از بندهایی است که در خصوص رابطه بین پیمانکار و کارفرما باید به آن توجه نماییم.

قرارداد پیمانکاری

قبل از پرداختن به موضوع پیمانکاری ساختمان در تهران، بهتر است که در خصوص مفاد قراردادهای پیمانکاری نیز اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. این سری از پیمان ها نیز همچون قراردادهای دیگر به منظور اعتبار و همچنین درستی باید دارای شرایط خاصی باشند.

به عنوان مثال؛ در کلیه قراردادهای بسته شده بین کارفرما و پیمانکار، ذکر کردن یک سری از مفاد در قرارداد ضروری است. مواردی همچون موضوع تعهد، مشخصات طرفین، زمان مقرر تعهد و همچنین ثبت هر گونه شرط در پیمان. البته باید متذکر شد که موضوع قراردادهای پیمانکاری ساختمان با قراردادهای دیگر متغیر بوده است.

این سری از پیمان ها اساساً به علت چند بعدی و تخصصی بودن آن ها، پیچیدگی، ثبت شرایط و همچنین مضمون قانونی آن در بندها و مفاد قرارداد امری دشوار و سخت است.

قانونگذار به منظور آسانی در بستن قراردادهای ساختمانی و پیشگیری از وقوع نافرمانی ها و یا اشتباه در بستن این سری از قراردادهای ساختمانی، ثبت شروطی را در زمان انعقاد آن ضروری می دانند که به اصطلاح به آن «شرایط عمومی و خصوصی» قرارداد می گویند.

شرایط عمومی و خصوصی قرارداد

همان طور که می دانید، پیمان به معنای تعهد، وعده، قرارداد است و منظور از شرایط خصوصی و یا عمومی پیمان نیز در حقیقت به معنای تعهد و توافقی است که دارای شروط و همچنین جوانب عمومی و خصوصی است.

طبق مطالب بیان شده به منظور تنظیم قراردادهای پیمانکاری، یک سری مفاد و همچنین پیش نویس ها که ثبت آن در کلیه پیمان های ساختمانی و استناد به آن ها امری مهم و ضروری است را «شرایط عمومی پیمان» می نامند.

در قراردادهای عمومی، شرایط ذکر شده جنبه کلی دارد و کلیه قراردادهای پیمانکاری ساختمانی را شامل می شود. در برابر آن، شرایط خصوصی قرارداد وجود دارد که نشاندهنده توافقات و همچنین شرایطی است که تنها مختص به قصد و موافقت طرفین دارد و به طور معمول هر قراردادی با هم متغیر بوده است که «شرایط خصوصی» می نامند.

مفاد شرایط عمومی و خصوصی قرارداد

بهتر است که نگاهی کوتاه و مختصر به مضمون این سری از قراردادهای ساختمانی نیز داشته باشیم. شرایط عمومی قراردادهای پیمانکاری ساختمان در تهران از چند فصل تشکیل شده است که عبارتند از:

فصل اول – شرایط عمومی پیمان

به موارد تاریخ بستن قرارداد، تاریخ آغاز به کار، دوره ضمانت پیمان می پردازد و مدارک و همچنین اسناد لازم جهت بستن قرارداد را تعیین می نماید. علاوه بر این، در بخش دیگر آن در خصوص ذکر تعاریف و همچنین اصطلاحات کاربردی آن همچون کارفرما، پیمانکار و سایر موارد دیگر نیز پرداخته است.

فصل دوم – شرایط عمومی پیمان

با ذکر نام تاییدات و تعهدات پیمانکار به شرح و توضیح کارها در قراردادهای عمومی می پردازد که از اساسی ترین این تعهدات اختصاص به وظیفه محافظت از کار، اعمال امور مربوط به بیمه افراد، اشخاص ثالث و همچنین تجهیزات کارگاه ها اشاره دارد.

فصل سوم – شرایط عمومی پیمان

با ذکر نام تعهدات و اختیارات کارفرما، به کارهای مربوط با کارفرما می پردازد. از جمله تحویل کارگاه، تغییر اندازه های کار، تغییر زمان تعهد، تعدیل پیمان، مدیریت و همچنین نظارت کامل بر اجرای امور را عنوان کرده است.

فصل چهارم – شرایط عمومی پیمان

در این فصل در خصوص تضمین، تحویل کالا و پرداخت اشاره کرده است و با ذکر نکات مهم و ضروری در مورد پایان کار ساختمان، به روش اجرای پیمان می پردازد. در فصل چهارم قراردادهای شرایط عمومی، به ضمانت هایی که از ابتدا تا انتهای پروژه بر عهده وی است ،می پردازد.

فصل پنجم – شرایط عمومی پیمان

همان طور که بیان کردیم، شرایط عمومی قرارداد از امور بسیار مهم در عقد قرارداد است و بخشی کلی از ادعاهای مطروحه به این حیطه مختص است. با نام حوادث قهری، حل اختلاف، فسخ، تسویه حساب، تعلیق، به اتمام قرارداد اشاره دارد.

تمامی فصل های ذکر شده، از شرایط قراردادهای عمومی در پیمانکاری ساختمان در تهران است که در زمان عقد قرارداد باید به تمامی بندهای آن توجه داشته باشیم. اما در مورد شرایط خصوصی قرارداد، همان طور که ذکر کردیم، تمامی موافقت هایی که بین طرفین یعنی کارفرما و پیمانکار پروژه متقبل می گردد و به نوعی کامل کننده پیمان نیز می باشد، که باید متذکر شد این شرایط از شرایط عمومی پیمان متغیرتر است.

شرایط خصوصی قرارداد

1)    شخص پیمانکار پایبند می گردد که جهت اجرای موضوع قرارداد، تعداد مورد نیاز کارشناس با در اختیار داشتن تخصص های مشخص شده را به استخدام در آورد.

2)    پیمانکار متعهد به عرضه گزارش توسعه روند کاری هر روز و هر ماه به شخص کارفرما است.

3)    غرامت تاخیر غیر قانونی قرارداد که ناشی از فعالیت پیمانکار است، براساس نظم و ترتیب و همچنین میزان موافقت از پیمانکار دریافت می شود.

این موارد از شروطی است که در قراردادهای پیمانکاری ساختمان خصوصی باید لحاظ نماییم. اما در خصوص تفاوت این دو شرط در قراردادهای ساختمانی نیز باید متذکر شویم که:

«یکی از اختلافات مهم در الزامی و ضروری بودن قراردادها، ثبت کلیه مفاد و همچنین فاقد از دگرگونی شرایط عمومی تعهد در قرارداد است. این در حالی است که در پیمان های شرایط خصوصی اساساً اجباری در طرح و بیان آن نیست». باید متذکر شد که در شرایط خصوصی تعهد، به هیچ وجه نمی توان تضاد و تناقض با شرایط عمومی تعهد را مشخص کرد.

جدول زمانی اجرای کار

جدول نامبرده جدولی است که به توصیه شرکت های پیمانکاری و همچنین پشتیبانی کارفرما در قرارداد مدیریت تعهد (پیمان) گنجانده می شود.

این جدول ریز زمانبندی اعمال بخش های متعدد پروژه های ساختمانی کلی و یا جزئی را به طور کامل عنوان می نماید که در تمامی «پیمانکاری ساختمان در تهران» اعم از کارفرمایان و پیمانکاران ساختمانی از این جدول زمانبندی به منظور ارتقای عملیات پروژه ی خود استفاده می نمایند.

انواع شرکت های پیمانکاری

بهتر است بدانید که طبق بخشنامه راهبردی ریاست جمهوری، شرکت های پیمانکاری به یازده گروه دسته بندی می شوند که عبارتند از:

1)    شرکت پیمانکاری ساختمان 2) راه و ترابری 3) صنعت و معدن 4) تاسیسات و تجهیزات 5) کشاورزی 6) شرکت پیمانکاری آب 7) مرمت آثار باستانی 8) کاوش های زمینی 9) ارتباطات 10) نفت و گاز 11) نیرو

براساس این دستورالعمل اجرایی از سوی نهاد ریاست جمهوری به منظور درج شرکت پیمانکاری ساختمان و غیره، بایستی حداکثر سه نفر عضو و همچنین دو نفر در مقام بازرس شرکت نمایند.

باید متذکر شد که بازرسین باید جزو اعضای گروه باشند. علاوه بر این، به میزان سی و پنج درصد از دارایی نخست شرکت را نزد یکی از بانک های معتبر سراسر کشور سپرده گذاری نمایند.

اسناد و مدارک لازم جهت ثبت شرکت پیمانکاری ساختمان

به منظور ثبت شرکت های پیمانکاری ساختمان در تهران به اسناد و مدارکی نیاز داریم که شامل:

1)    عرضه فرم انتخاب نام شرکت

2)    عرضه فرم مشخصات کامل اعضای گروه

3)    اساسنامه شرکت

4)    اظهارنامه ثبتی حسابداری

5)    کپی و اصل کارت ملی و شناسنامه بازرسان و همچنین سهامداران از بخش اداره تشخیص هویت

از اسنادی هستند که کارفرمایان به منظور ثبت شرکت پیمانکاری به آن ها نیاز دارند. علاوه بر این، افراد برای ثبت شرکت به اقرار نامه محضری نیز نیاز دارند که باید دارای شرایط ذیل باشد که عبارتند از:

مدیرعامل شرکت به هیچ عنوان نباید مدیریت شرکت پیمانکاری دیگری را نیز متعهد و عهده دار باشد.

فعالیت نداشتن در هیچ ارگان دولتی

اعضای هیئت مدیره و همچنین مدیر عامل شرکت ساختمانی نیز نباید در هیچ ارگان دولتی دیگر اقدام به فعالیت نمایند.

اعضای ذکر شده در بند بالا نباید هیچ گونه ممنوعیت قانونی به منظور عضویت در ثبت شرکت را دارا باشند.

براساس ماده صد و چهل و هشت قانون تجارت، بازرسان شرکت به منظور تاسیس شرکت های پیمانکاری نباید به هیچ عنوان رابطه فامیلی (نصبی و سببی) با اعضای هیئت مدیره، فرزندان و همسران نیز داشته باشند.

عرضه گواهی بانکی اعتباری پرداخت حداکثری سی و پنج درصدی دارایی نخست شرکت

عرضه سایر مجوزات لازم در موارد مورد نیاز

از مواردی هستند که به منظور ثبت شرکت باید کلیه این مدارک به مقامات مربوطه تقدیم گردد.

ویژگی یک پیمانکار ساختمان خوب

در ادامه نوشتار پیمانکاری ساختمان در تهران، باید متذکر شد که در واقع پیمانکار ساختمانی یک انسان است و با سایر پیمانکاران دیگر به منظور اعمال بهتر پروژه های ساختمانی دارای تفاوت های متعددی است. البته یک سری از مشخصه هایی هستند که در کلیه پیمانکاران مشترک است که به آن ها اشاره می نماییم:

در واقع باید بیان کرد که اولین و همچنین اساسی ترین ویژگی در یک پیمانکار ساختمانی برخورداری از قدرت تصمیم گیری بالا و قاطع بودن در اجرای پروژه است.

از ویژگی دیگر یک پیمانکار ساختمانی می توان به تجارب و تخصص کافی در حیطه طرح اجرایی اشاره کرد. برخورداری از تجربه و تخصص لازم  از مشخصه هایی است که سبب می شود شخص پیمانکار از قدرت کافی در اجرای پروژه ی ساختمانی برخوردار باشد که این امر باعث شده طرح اجرایی از سوی پیمانکار و کارفرما با کیفیت بالا و همچنین در کوتاهترین زمان ممکن اعمال گردد.

به طور مثال؛ شرکت های ساختمانی که در حیطه احداث واحدهای مسکونی تجربه و مهارت کافی را دارند، توانسته اند که سریع تر و همچنین با کیفیت تر پروژه ی اجرایی را به اتمام برسانند.

در یک طرح اجرایی، پیمانکار با کمک نیروهای انسانی متعددی که از جانب پیمانکار و یا کارفرما برای سریع تر انجام شدن روند کاری بهره مند می شود که در این راستا پیمانکار باید از یک قدرت رهبری نسبتاً بالایی نیز برخوردار باشد.

برخورداری از قدرت رهبری بیشتر

برخورداری از قدرت رهبری بیشتر سبب می شود که تعداد بیشتری از نیروهای انسانی که به شکل مستقیم و یا غیر مستقیم با پیمانکار در ارتباط هستند، روند کاری را دقیق تر و صحیح سپری کنند. پیمانکار ساختمان خوب باید از خلاقیت بالاتری نیز برخوردار باشد.

در راستای طرح های عمرانی ساختمان و یا هر طرح پیمانکاری که در آن دستورالعمل های راهبردی ریاست جمهوری در آن بیان شده است، دشواری ها و همچنین موانع متعددی روی می دهد که بیانگر هویت اساسی شرکت های پیمانکاری ساختمان است و باید متذکر شد که ایجاد تعلل در یک قسمت از طرح اجرایی به تمام زنجیره ساختمان صدمه وارد می کند و در مجموع هماهنگی میان تمامی این قسمت ها به طور کامل از بین می رود.

به همین منظور است که توصیه می شود پیمانکار ساختمان از خلاقیت بالایی برخوردار باشد تا از این طریق بتواند در کوتاهترین زمان، مشکلات و همچنین اختلالات ایجاد شده را به آسانی برطرف نماید. تمامی مواردی که ذکر شد، از خصوصیات بارز گروه معماری طرح چید است که از بهترین و معتبرترین ها در این زمینه شناخته شده اند.

کارفرما

در ادامه مبحث پیمانکاری ساختمان در تهران، لازم است که در خصوص نقش کارفرما و وظایف آن نیز توضیحاتی را برای شما ارائه دهیم. در فعالیت های ساختمانی، کارفرما مالک پروژه است. یا به عبارت دیگر باید گفت که:

«شخص حقوقی و یا حقیقی که در مقام امضا کننده پیمان یا قرارداد در راستای اجرای فعالیت مورد موافقت در قرارداد با شخص دیگر که پیمانکار، کارگر و یا مشاور است، همکاری های لازم را انجام می دهد.»

کارفرما به منظور دستیابی به اهداف خود، اشخاصی را استخدام و بر اساس اصول و قوانین ساختمان سازی اقدام می کند. علاوه بر این، صدور بخشنامه ها، هماهنگی و همچنین بازبینی اطلاعات فراهم شده از سوی پیمانکار و دستور اعمال فعالیت ساختمانی را نیز صادر می نماید. همچنین کارفرما در حیطه ساختمانی هم به مالک پروژه که صاحب کار است، نیز انتساب می گردد.

تعهدات کارفرما

شناخت تعهدات و همچنین وظایف کارفرما به منظور افرادی که در حیطه عمرانی مشغول به فعالیت هستند، امری مهم و ضروری تلقی می شود.

در این راستا بدون هدر رفتن زمان باید در خصوص تعهدات کارفرما مطالبی را برای شما عنوان نماییم که عبارتند از:

  •   تعیین پیمانکار و همچنین مدیر پروژه یکی از تعهدات کارفرما در پروژه های اجرایی است.
  •   یکی دیگر از تعهدات کارفرما اختصاص به تحویل زمین به منظور اجرایی کردن طرح است.
  •   تعریف و همچنین پذیرفتن نیازها، اهداف و همچنین عرضه راه حل های مناسب نیز از تعهدات دیگر کارفرما به حساب می آید.
  •   یادگیری های لازم جهت پرسنل در حال فعالیت در پروژه اجرایی ساختمان.
  •   اعمال تعهدات در ارتباط با قرارداد کار.
  •   کنترل ارتقای پروژه اجرایی.
  •   پیروی از مقررات مرتبط به بهداشت کار و همچنین ایمنی.
  •   انتخاب و پیش بینی تغییرات احتمالی.
  •   تعیین مهندس مشاور و همچنین بازبینی گزارش کار وی در مراحل متعدد پیشبرد طرح اجرایی.
  •   پژوهش و تحقیق به شکل وضعیت موقتی و همچنین قطعی کار.
  •   فراهم کردن تست های لازم به منظور تحویل کار به وسیله مشاور برنامه و همچنین بخشنامه به پیمانکار.
  •     تعیین اعضای کمیسیون، واگذاری قطعی و همچنین زمان تشکیل کمیسیون از طریق کارفرما و دستور آن به پیمانکار.
  •   بعد از اتمام قرارداد کار به تقاضای کارگر، کارفرما مکلف به نشان دادن گواهی اعمال فعالیت با قید مدت، آغاز فعالیت، اتمام و همچنین نوع کار صورت گرفته به وی است.

کلیه موارد ذکر شده، از تعهدات کارفرما در پیمانکاری ساختمان در تهران است. علاوه بر این باید متذکر شد که بیمه کردن کارگران براساس قانون تامین اجتماعی نیز بر عهده کارفرمایان است. در صورتی که کارفرما در این امر قصور نماید، متحمل به پرداخت جرایم نقدی نیز می گردد.

پرداخت هزینه های مرتبط

یکی دیگر از وظایفی که بر عهده کارفرمای ساختمان است را می توان به پرداخت هزینه های مربوطه اشاره کرد. نظیر:

1)    خرید زمین 2) هزینه های اجرایی مانند پیمانکار، مصالح ساختمانی، نیروی کاری 3) هزینه های مرتبط به فراهم کردن طرح و همچنین نظارت 4) هزینه نگهداری عملیات 5) هزینه خرید انشعابات مانند برق، گاز، تلفن، آب 6) پرداخت صورت حساب حتمی قرارداد 7) پرداخت هزینه مالیات و اقساط 8) کسورات قانونی

از مواردی هستند که بر عهده کارفرمای پروژه اجرایی است. شایان ذکر است که تعیین نوع قراردادهای کاری  نیز بر عهده کارفرما است که باید بیان کرد، قراردادها به سه دسته:

1)    قرارداد مدت موقت 2) قرارداد کار غیر موقت 3) قرارداد کاری به منظور اعمال کار مشخص شده؛ می باشند.

پیروی از مقررات مربوط به شرایط کار

کارفرمای پروژه در رعایت مقررات مربوط به شرایط کاری نیز دخیل است. این مقررات شامل:

1)    مقررات فرمانروا بر انتصاب حداقل دستمزد 2) طبقه بندی مشاغل 3) بیشترین ساعات قانونی فعالیت 4) میزان اضافه کاری پرسنل 5) اعمال فعالیت های زیان آور و دشوار 6) تعطیلات هفتگی

از مواردی هستند که جزو شرایط کاری کارفرما به حساب می آیند. علاوه براین باید متذکر شد که ممنوعیت استفاده از نیروی انسانی کمتر از پانزده سال نیز از مقرراتی است که مرتبط به شرایط کاری کارفرما است.

اختیارات کارفرما

براساس توافق نامه و همچنین کلیه ضوابط و قوانین اجرایی، کارفرما بایستی این توانایی و اختیارات را داشته باشد که تمامی امور انجام شده به وسیله نیروهای مشغول در طرح اجرایی را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد و همچنین استانداردهای راندمانی آن ها را انتخاب نماید.

این اعمال و توانایی کارفرما بایستی منطقی و با پاک نیتی کامل اعمال گردد و براساس قانون نیز باشد. در مجموع از اساسی ترین اختیاراتی که بر عهده کارفرماست می توان به:

مبلغ پیش پرداخت

به این صورت که شخص کارفرما می تواند با پیش پرداخت مبلغی توافق و یا مخالفت خود را اعلام نماید و وجهی را به منظور آغاز فعالیت در نظر بگیرد.

تغییر زمانبندی پروژه

یکی دیگر از اختیاراتی که بر عهده کارفرما در پیمانکاری ساختمان در تهران است، اختصاص به «تغییر زمانبندی پروژه» دارد. کارفرما این حق را دارد که هر زمان که مصلحت بداند، زمان اعمال طرح اجرایی را تغییر دهد. همچنین می تواند در هر زمان از ارتقای پروژه، این امر را اعمال نماید.

ابلاغ امور جدید

کارفرما این اجازه را دارد که هر قرارداد و یا امور جدید را در هر فاز، وارد طرح اجرایی نماید.

اتمام کار

یکی دیگر از اختیارات کارفرما اختصاص به خاتمه دادن به طرح اجرایی است. به این صورت که در هر زمان بر اساس باب طبع خود پیمان و تعهد کاری را اتمام و طرح اجرایی را کنسل نماید.

باطل کردن قرارداد نیروهای مشغول در پروژه

کارفرما این اختیار را دارد که در صورت بروز هر گونه مشاهده تعلل و یا کم کار بودن نیروهای انسانی و پیمانکار ساختمانی، پیمان یا قرارداد تیم مشغول به فعالیت در طرح اجرایی را باطل نماید.

تعلیق کار

یکی دیگر از اختیارات کارفرما مربوط به تعلیق کار است. به این صورت که این امر موقتی و همچنین حداکثر تا نود روز (سه ماه) بوده است.

اتمام دادن به قرارداد پیمان

پیش از اتمام فعالیت، کارفرما این اجازه را دارد که برحسب دلخواه و یا عوامل دیگر، بدون این که کوتاهی و یا لغزشی معطوف پیمانکار گردد، اقدام به پایان قرارداد نماید.

کلیه موارد ذکر شده، از اختیارات کارفرما است که می تواند در زمان اجرای پروژه به دلخواه خود انجام دهد.

ابطال قرارداد پیمان

فسخ قرارداد تعهد و یا پیمان دارای موارد ذیل است:

تعلل غیر منطقی از سوی پیمانکار ساختمان

ترک کردن کارگاه و یا تعطیل کردن فعالیت بدون اذن کارفرما و همچنین بدون دلایل قبلی بیش از پانزده روز

جابجایی توافق نامه به فرد دیگر بدون حکم کارفرما

عدم قدرت مالی و یا فنی پیمانکار ساختمانی به منظور اعمال فعالیت براساس برنامه ارتقای عملیات با تعیین دستگاه نظارت؛ از مواردی هستند که سبب ابطال قرارداد تعهد یا پیمان می شود. در مجموع باید گفت که قاطعیت، قدرت و مطیع قانون و ضوابط بودن بخشی از پیش نیازهای اساسی تعهدات و همچنین اختیارات کارفرما معرفی می شود.

موفقیت و پیروزی یک طرح عمرانی در گام نخست به شیوه مدیریت کارفرما و همچنین بهره مندی از نیروهای انسانی متخصص و علاوه بر این، زیربنای مطلوب اقتصادی نیاز دارد. پیمانکار، کارگر، کارفرما و هر نیروی انسانی دیگر که در حال فعالیت در پروژه اجرایی هستند، تحت نظر قانون می باشند.

البته کارفرمایان نسبت به هر گروه دیگری مکلف بر اعمال ضوابط و قوانین و همچنین پایبند بودن به کلیه اصول صحیح ساختمان سازی هستند. کارآمد بودن و همچنین داشتن سلامت اخلاقی، زمینه ساز احداث مکانی حرفه ای و مطلوب است که در قلمرو ساختمان سازی نقش بسزایی را ایفا می کند.

اصلی ترین ارکان قرارداد پیمانکاری ساختمان

به منظور تنظیم قرارداد کاری بایستی در گام نخست، طرفین قرارداد به شکل دقیق و انتصاب شده و همچنین ارتباط آن ها با همدیگر به طور کامل توصیف گردد.

در گام بعدی توصیف هویت خدمت موضوع قرارداد پیمان است. به عبارتی باید گفت که در قرارداد بایستی به تشریح این موضوع پرداخت که شخص کارفرما از پیمانکار ساختمانی چه انتظاراتی دارد و می خواهد طرف قرارداد او یعنی پیمانکار چه خدماتی را به منظور ارتقای پروژه به وی عرضه دارد.

در این گام از قرارداد، جدای از در نظر گرفتن تضمین اعمال تاثیرگذار مانند جبران صدمه نمی توان بازرسی لازم بر پیمانکار را به منظور پیشبرد فعالیت فراهم کرد. به منظور ترتیب قرارداد پیمانکاری ساختمان بایستی به نکاتی که در ذیل به آن اشاره می نماییم توجه کنید که شامل:

طرفین قرارداد

نخستین مورد در حیطه کلیات بستن قرارداد و همچنین پیمانکاری، ذکر مشخصات کامل طرفین قرارداد که شامل کارفرما و پیمانکار است که بایستی در پیمان و یا تعهد به صورت دقیق و ریزبین ذکر گردد. در مواردی که طرف تعهد فرد حقوقی باشد، بایستی مالکان امضاء مجاز و همچنین اطلاعات فرد حقوقی را بر مبنای آخرین روزنامه قانونی در پیمان خود قید نمایند.

موضوع قرارداد

دومین اصل در بستن پیمان و همچنین پیمانکاری اختصاص به موضوع قرارداد دارد. یکی از مهمترین بندهای اساسی در تنظیم تعهد اظهار واضح و روشن موضوع قرارداد از سوی کارفرمای پروژه است. در این بخش، کلیه توقعاتی که شخص کارفرما از پیمانکار ساختمانی خود دارد، بایستی به شکل صحیح و روشن در قرارداد عنوان گردد. زیرا این امر از بروز درگیری و اختلاف نظر در عملیات اجرای تعهد نیز جلوگیری می کند.

شرایط عمومی و خصوصی قرارداد

در تعهدات پیمانکاری با توجه به هر مسئله ای مانند قرارداد پیمانکاری ساختمان، هر یک از طرفین قرارداد، با ذکر نام، شرایط اختصاصی و همچنین عمومی کلیه شروط خود را در این تعهد به طور کامل قید می نمایند. باید گفت که شرایط عمومی در کلیه پیمان ها یکسان بوده است و کلیه شروط غیر قابل اجتناب و همچنین غیر قابل تغییر نیز هستند. در شرایط خصوصی پیمان بر اساس چگونگی و همچنین شرایط موجود، هر پیمانی منعقد می گردد.

تعهدات طرفین قرارداد

ماده ای در این سری از شرایط پیمانکاری گنجانده شده است که در آن شخص کارفرما، پیمانکار ساختمانی را وکیل خود در اجرایی کردن پروژه و همچنین مدیریت آن قرار می دهد و علاوه بر این، کلیه تعهدات و امور پیمانکار که مورد توجه کارفرما است بایستی در این ماده ثبت و درج گردد.

از جمله تضامنی که در این ماده بر عهده پیمانکار ساختمانی قرار دارد، شامل فراهم کردن نقشه و همچنین دریافت مجوزهای لازم از سوی مراجع مرتبط، فراهم کردن مصالح ساختمانی، تهیه ماشین آلات لازم، استخدام پیمانکاران فرعی، محافظت از امنیت جانی پرسنل کارگاهی است.

ابطال قرارداد

یکی دیگر از بندهایی که در تنظیم قرارداد بایستی به آن توجه داشته باشیم، ذکر «فسخ قرارداد» است. بنیادی ترین اصلی که در تنظیم هر پیمان الزامی است و باید قید شود و همچنین طرفین جزء، این است که در موارد صریح در پیمان، اجازه ابطال و همچنین برهم زدن تعهد را ندارند. از مواردی که می توان اجازه ابطال قرارداد را جهت هر یک از طرفین لحاظ نمود، تخلف آن ها در اعمال مفاد قرارداد است.

حل و فصل اختلاف

همان طور که در مطالب بالا توضیح دادیم، در هر پیمانی این امکان وجود دارد که طرفین قرارداد در تشریح و همچنین اعمال پیمان به اختلاف نظر برخورند. در این صورت بایستی از مرجعی به منظور حل اختلاف در پیمان تعیین گردد.

فورس ماژور

از کلیات بستن قرارداد و همچنین پیمانکاری درج و ثبت ماده ای به عنوان قوه قاهره و یا فورس ماژور است. مقصود از فورس ماژور یعنی شرایط غیر قابل پیش بینی و همچنین دفع و یا وضع غیر قابل اجتناب است که هر یک از طرفین پیمان را از اعمال تعهدات قید شده باز می دارد. شایان ذکر است که در این ماده پیمانکاری بایستی شرایط فورس ماژور مورد قبول نیز ثبت و درج گردد.

کلیه موارد ذکر شده، از اصلی ترین ارکانی است که در زمان عقد قرارداد پیمانکاری ساختمان باید قید گردد.

نتیجه گیری

به طور کلی پیمانکاری ساختمان به مجموعه ای از عملیات ساختمانی نظیر حمل و نقل، ساخت و اجرا که به وسیله افراد حقوقی و حقیقی در حیطه ساخت و ساز انجام می گیرد، گفته می شود.

در این عملیات ساختمانی پیمانکار موظف است که در مدت اجرای طرح، نقشه های مرتبط به طراحی، اجرا و همچنین مجوزهای لازم ساختمانی را تهیه و علاوه بر این، مصالح ساختمانی مورد نیاز را برای نیروهای انسانی مشغول به کار مهیا سازد. در مقابل؛ کارفرما هم تعهدات، اختیارات و همچنین وظایفی را بر عهده دارد که به منظور ارتقای پروژه ی اجرایی موظف به انجام کلیه امور است.

شرکت بازسازی خانه کورین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *